5+1 trükk, amit el kell tanulnod a sminkesektől

Nagy Rebeka
Írta: ,
5+1 trükk, amit el kell tanulnod a sminkesektől

Pár hónappal ezelőtt írtam egy sminkes trükkökről szóló cikket, amit rengetegen elolvastatok (tényleg, szinte felfoghatatlanul sokan), sőt jó pár személyes levelet és kérdést is kaptam tőletek a megjelenés után. Éppen ezért úgy döntöttem, most megosztok veletek pár újabb fortélyt. Remélem, ezeket is annyira szeretni fogjátok, mint az előzőeket! :)

Kontúrozz kanállal!

Bármilyen meglepő és furcsa, de a kanál szuper sminkes eszköz lehet! A kontúrozás egy elég bonyolult folyamat, mert nehéz eltalálni, hogy a sötét és a világos szín hova kerüljön, illetve milyen irányban, és vastagságban érdemes felvinni őket. 

Itt jön képbe a kanál, ami óriás segítségedre lehet, hiszen sablonként használhatod. Tedd a kanalat az arcodhoz úgy, hogy befelé nézzen, a füled tövétől induljon ki, és takarja be az arcod almácskáit. Ha elhelyezted a kanalat, alatta húzz egy a sötét csíkot úgy, hogy az orrod felé haladva egyre halványabb legyen.

Ezután vedd el a kanalat és húzz egy vonalat világos korrektorral közvetlenül a sötét alá, majd egy nagyobb fejű satírozó ecsettel dolgozd át, satírozd össze a két színt, hogy ne maradjon vonalas. Ügyelj rá, hogy a kanalat az arcod mindkét oldalán ugyanoda, szimmetrikusan helyezd el.

Fehér ceruza primerként, világosításra

Egy fehér szemceruzával sok szuper trükköt lehet csinálni, de nekem ez a kedvencem! A lényege, hogy ha ilyet használsz a szemhéjad előkészítésére primerként, akkor nem kell lealapoznod vagy korrektoroznod ezt a területet (hogy később beletapadjon a szemhéjpor), a bázisod mégis tartós és intenzív lesz.

Ezzel a trükkel ráadásul azt is elérheted, hogy a világos szemhéjporod ne csak a palettádban nézzen ki tökéletesen, hanem felrakva is vibrálóan fénylő és erős legyen a hatása

Egy hegyes ceruzával satírozd át a szemhéjadat, majd ha készen vagy, apró, ütögető mozdulatokkal dolgozd össze az egészet. Ugye, mennyivel szebb a végeredmény? :)