8 sminkes trükk, hogy sokkal vékonyabbnak tűnjön az arcod

Nagy Rebeka
Írta: ,

A sminkecseted igazi varázspálca a kezedben, amivel nem csak a szemed és a szád formáját teheted még szebbé, de optikailag az orrodat, vagy akár az arcodat is keskenyítheted vele. Ha mindig is vékonyabb pofira vágytál, most megmutatom, hogyan érheted el!

Íveld a pilláidat!

Ha a szempilláid íveltek, erősek és dúsak, az optikailag az arcod egészét is vékonyítjanyújtja

A legegyszerűbb trükk tehát, amit bevethetsz, egy jól ívelő szempillaspirál vagy egy olyan műszempilla, amit akár a hétköznapokban is szívesen viselsz. 


Soros és tincses műszempilla felrakása otthon – Kövesd a profi tippeket!


Ezekkel az apró csalásokkal sokkal nagyobbnak láttathatod a szemeidet és a tekinteted is nyíltabb lesz. 

Kiemelés és kontúrozás

A kontúrozás segít elrejteni arcod nem kívánatos részeit, a highlighter pedig kiemelni a legszebb pontokat. A technika elsajátításához érdemes megjegyezned: a sötét színnel mindig árnyékolsz az arcon, a világossal pedig kiemelsz.

Jelen esetben, az arc vékonyításához egy sötétebb krémkorrektorral húzz vonalat az arccsontod alá, nem vízszintesen, hanem követve a csont irányát a száj felé.

A világos szín pedig a szem alá, valamint a sötét arccsontvonal alá kerüljön, ami segít még jobban kiemelni az előbb felrajzolt árnyékot. Ezt az egészet dolgozd össze egy ecsettel vagy egy sminkszivaccsal, és máris természetessé válik a hatás.