8 sminkes módszer, amivel kiemelheted a szemeidet

Írta: ,

Nem kérdés, hogy a szemed az arcod legcsodálatosabb része, amit a sminkes eszköztáraddal még hangsúlyosabbá tehetsz. Csak egy kis rafinéria kell hozzá!

Emeld ki a szemöldököd Kép forrása: weheartit.com

1/8 Emeld ki a szemöldököd

Hiszed vagy sem, a szemöldököd az egyik legfontosabb eleme az arcodnak. Ha szépen ki van emelve, keretet ad a szemednek, és az arcodnak egyaránt!

Húzd ki porral vagy géllel, esetleg egy megfelelő színű szemöldök ceruzával.

Kísérletezz a vastagsággal és a formával is; például ha ívesebbre húzod, optikailag megemelheted vele a szemeidet és akár nagyobbnak is tűnhetnek.

Cicás tusvonal Kép forrása: lily.fi

2/8 Cicás tusvonal

A tus önmagában egy nagyon jó eszköz arra, hogy a figyelem a szemeidre koncentrálódjon. De itt is játszhatsz a formákkal és vastagságokkal!

A cicás tusvonal például kifelé és felfelé is emeli a szemformádat, ha jól készíted el.

Részletes útmutatót a cicás tusvonal elkészítéséhet ITT találsz! :)

Használj highlightert Kép forrása: birchbox.com

3/8 Használj highlightert

A highlighter egy olyan sminktermék, ami természetes fényt ad az arcnak, emiatt különbözik egy szimpla fényes szemhéjfestéktől.

Használd az arcodon, hogy hangsúlyozd az előnyös területeket, és ne felejtsd el a szemednél kiemelésére is alkalmazni, hiszen a fényes hatása miatt nyitottabbá teheti a tekintetedet.

Tegyél egy keveset a belső szemzugba és a szemöldökcsont alá, illetve a szemöldököd fölé közvetlenül!

Füstös szem Kép forrása: byrdie.co.uk

4/8 Füstös szem

A füstös szem az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb smink technika.

Nem hiába, hiszen szuperül kihangsúlyozhatod vele a tekinteted, és bármilyen alkalomra megállja a helyét.

Ha ilyen sminkről beszélünk, mindenki a fekete színre gondol, de nem szabad itt leragadni, mert nem minden szemszínhez, vagy formához passzol tökéletesen.

Próbáld ki barnával, vagy bármilyen szín legsötétebb árnyalatával.

5/8 Fehér szemceruza

A fehér szemceruzától nem kell félned, bármilyen furcsán is hangzik, mert ha a megfelelő helyen használod, ez a legjobb eszköz a szem nagyobbításához.

Fontos, hogy mindig csak a belső vízvonaladat húzd ki vele, alap esetben csak alul, de ha drámai hatást akarsz elérni, a felső vonalon is kipróbálhatod!

Szépen ívelt szempillák Kép forrása: stylecaster.com

6/8 Szépen ívelt szempillák

Nem mondok újdonságot azzal, hogy a szempillaspirál mindenkinek jól áll, de a technikát itt is érdemes tökélyre fejleszteni!

A legjobb, ha a spirállal minél jobban benyúlsz a szempillatőbe, hogy felfele íveltek legyenek a pilláid és szépen göndörödjenek!

Ehhez válassz kis fejű spirált, hogy könnyebben közelebb kerülj a szempillatőhöz!

Alsó csodapillák

7/8 Alsó csodapillák

A szempilláid ívelése nem csak a felső pillasoron fontos, hanem az alsó pilláknál is.

Ha az alsó szempillasorodat ugyanolyan alapossággal elkészíted. mint a felsőt, a szemed sokkal nagyobbnak fog tűnni, és csillag formára emlékeztet majd.

Tipp: Ha esetleg kicsit sok lett a spirál ne mosd le, inkább fogj egy szimpla szempilla fésűt, és azzal szedj le belőle egy réteget.

Nude rúzsok Kép forrása: moncheribridals.com

8/8 Nude rúzsok

Ha a szemeidet akarod hangsúlyozni, ne használj kirívó, vakító színű rúzsokat, hiszen azok egyből az ajkaidra vonják a figyelmet.

Inkább használj nude, azaz száj színű rúzsokat.

Ezekkel nagyon természetes hatást fogsz elérni, ami tovább fokozza az ártatlan és bájos megjelenést, amit a nagy szemekkel már előkészítettél.