5 sminkes eszköz, ami soha többet ne használj

Kovács Andrea
Írta: ,
5 sminkes eszköz, ami soha többet ne használj

Rengeteg olyan sminkes kellék található már a boltokban, ami eredetileg a sminkelés megkönnyítését célozza, valójában azonban épp az ellenkező hatást érheted el vele... Szakmámból adódóan mindig kipróbálom ezeket az újdonságokat, és most szeretném veletek is megosztani a tapasztalataimat 5 ilyen termékkel kapcsolatban.

Kontúr tapasz

A kontúrozásról rengeteg videó található a neten, és vannak köztük hasznosak, illetve kevésbé hasznosak is. Most három népszerű praktikát emelnék ki.

Kontúrozás kanállal: Oké, kipróbáltam, tényleg műküdik, és nem nehéz használni.

Kontúrozás villával: Ennek is megadtam az esélyt, de nem jött be, úgyhogy semmiképp ne próbáld ki, mert csak rontasz a sminkeden.

Kontúrozás tapasszal: Ennek lényege, hogy különböző méretre vágott tapaszokat az arcodra ragasztasz, sablonként használva őket a kontúrozáshoz. Nos, ez inkább nehezíti a kontúr elkészítését, ráadásul először általában alapozunk, így ha a tapaszt letéped az arcodról, azzal az alapozót is eltávolítod róla. A végeredmény ezáltal egy foltosan lealapozott arc lesz.

Szempilla-göndörítő

Nagyon sokan szeretik ezt az eszközt, és már majdnem minden üzletben lehet kapni, de hidd el, nagyobb kárt tesz a szempilláidban, mint gondolnád – tapasztalatból mondom...

Régen napi szinten használtam göndörítőt, és 2 hét alatt letörte a szempilláimat.

Az egyik fele egyébként pont ezt megelőzendő gumiból van, viszont a másik fele érthetetlen módon mégis fém, ami sajnos szépen lassan megtördeli a pillákat.

Ha íveltebb pillákat szeretnél, használj inkább műszempillát (a precíz felragasztáshoz itt találod az útmutatómat).

Műszempilla csipesz

Amikor először találkoztam ezzel a kellékkel, azonnal arra gondoltam, mennyire megkönnyíti az ember dolgát egy soros műszempilla felrakásánál.

A csipesz feje úgy van kialakítva, hogy könnyen meg lehessen fogni és felhelyezni vele a soros műszempillát. Nos, kipróbáltam, és megfogás még csak-csak ment, a felrakásnál azonban már bajban voltam, hiszen a csipesz mereven tartja a műszempillát, az nem tudja felvenni a szemed görbületét, ezért nem mindenhol ragad oda.

A célra inább a szemöldökcsipeszt ajánlom, vagy egyszerűen az ujjakkal való felhelyezést!

Tusvonal matrica

Nagyon csábító, hogy csak felragasztod a matricát, és máris kész a tusvonalad – nem kell pepecselni a kihúzással, és biztosan nem mész ki a vonalból.

A baj vele viszont az, hogy MATRICA, ami sose tesz jót a bőrnek, főleg nem akkor, ha egész nap a szemeden van.

A másik lehetetlen küldetés a matricával kapcsolatban, hogy képtelenség egy olyan ívű tusvonalat kialakítani, ami minden szemformához tökéletesen passzol.

Fullips

A fullips ajak dúsító körülbelül 2 éve jött divatba, és már hazánkban is elérhető. Ezt a műanyag kütyüt rá kell helyezni a szádra, beszívni a levegőt és egy kicsit rajta hagyni – ettől megduzzad a szád, és pár óráig szép telt ajkaid lesznek.

Ez kétségkívül működik, viszont azt senki ne mondja, hogy egészséges dolog. Nem egy elrettentő példát láttam már, ahol a kelleténél nagyobbra dagadt a száj, vagy épp lila foltos lett a környéke.

Csak 1-2 percig ajánlott csinálni, de tulajdonképpen semmi értelme, mert a hatása így szintén csak pár percig tart. Sokkal többet ér egy szépen elkészített szájkontúr.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!