Az 5 leggyakoribb hiba, amit sokan elkövetnek sminkelés közben

Nagy Rebeka
Írta: ,
Az 5 leggyakoribb hiba, amit sokan elkövetnek sminkelés közben

Biztosan neked is kialakult már a bevált sminkrutinod, amit a mindennapokban alkalmazol. De gondoltál már arra, hogy esetleg valami rosszul rögzült az évek során vagy a trendek haladták meg a pár éve még korszerűnek számító technikát? Most összegyűjtöttem azt az 5 tipikus sminkelési hibát, amivel a legtöbbször találkozom, hogy ezután könnyedén kivédhesd őket!

A bőrszínednek nem megfelelő alapozó

Nagyon sokszor veszem észre, hogy a lányok az alapozó kiválasztásánál a kézfejükön próbálják ki a színt. Ez azért nagy probléma, mert a kézfejen a bőr nem csak minőségben, de színben is eltér az arcbőrtől az emberek többségénél.

A legjobb módszer ezért, ha a kiválasztásnál a nyakadra vagy az állcsontodra kened az alapozó színt, és azzal megegyező árnyalatot próbálsz keresni. A nyakat egyébként azért is ajánlom különösen, mert ha ehhez passzol az alapozód, akkor sosem lesz olyan problémád, hogy a testednél sötétebbnek vagy világosabbnak tűnik az arcod.

Fényes pirosítás

A fényes pirosító régen nagy divat volt, és sajnos még mindig elég sokszor találkozom vele, pedig van egy sokkal szebb és praktikusabb megoldás arra, hogy az arcodnak egészséges csillogást adj.

A kicsi selyemfényt tartalmazó pirosítókkal persze semmi gond nincs, de sajnos a tapasztalataim szerint kevés ilyet találni, a túl fényes verzióktól viszont az arcbőr könnyen zsírosnak tűnhet.

Ezért válassz inkább matt színű pirosítót, és vegyél mellé egy highlightert (arcfény). Ez utóbbit az arccsontodra kell felvinni, hogy szépen kiemeld!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba