Az 5 leggyakoribb baki, amit sokan elkövetnek sminkelés közben

Nagy Rebeka
Írta: ,
Az 5 leggyakoribb baki, amit sokan elkövetnek sminkelés közben

Biztosan neked is kialakult már a bevált sminkrutinod, amit a mindennapokban alkalmazol. De gondoltál már arra, hogy esetleg valami rosszul rögzült az évek során vagy a trendek haladták meg a pár éve még korszerűnek számító technikát? Most összegyűjtöttem azt az 5 tipikus sminkelési hibát, amivel a legtöbbször találkozom, hogy ezután könnyedén kivédhesd őket!

A korrektor megfelelő használata

A korrektort sokan nem tudják megfelelően használni. Az első hiba, hogy az alapozás előtt teszik fel a korrektort, ilyenkor viszont önkéntelenül is többet raknak fel belőle, hiszen nem az alapozó kiegészítőjeként használják, hanem még ez előtt a lépés előtt megpróbálják vele eltüntetni a bőrhibákat.

A második hiba a felrakás területe. A leggyakoribb, hogy csak közvetlenül a szem alá teszik, ami bár elfedi, de az árnyalatnyi különbségnek köszönhetően ki is emeli a karikákat. Ezért ennél sokkal jobb módszer, ha a képen látható módon egy csúcsára állított háromszög alakban viszed fel a világosabb korrektort a szemed alá, majd szépen összedolgozod az alapozóddal. Meglátod, így sokkal kipihentebbnek fogsz tűnni!

Vízálló smink, amikor nem kéne

Nagyon jó, hogy kitalálták a vízálló sminkeket, hiszen nyaraláskor vagy egy esküvőn tényleg életmentő szolgálatot tesznek. Sokan viszont akkor is használják ezeket a termékeket, amikor egyáltalán nincs szükségük a vízálló tulajdonságukra – inkább csak azért választják őket, mert a hétköznapokban is tartósabbnak bizonyulnak. 

Ezzel viszont az a baj, hogy talán nem tudod, de ezeknek a termékeknek az összetétele teljesen más, mint a mindennapos használatra szánt sminkeké, ezért olyan anyagokat is tartalmazhatnak, amik hosszú távon nem tesznek jót se a szemednek, se a bőrödnek.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?