Smink tippek barna szemre

Smink tippek barna szemre

Címlap / Stílus / Arc / Smink tippek barna szemre

Ha barna a szemed, nagyon szerencsés vagy, mert minden színű szemfesték jól megy a szemedhez. Mégis bizonyos árnyalatok különösen kiemelik szemed szépségét, erre derítünk most fényt a következőkben.

Milyen árnyalatú a barna szemed?

A barna szem általában természetes mély színű, de léteznek világosabb árnyalatai is. Nincs két egyforma barna szemszín, és mindegyikhez más és más festékek illenek:

1. Sötétbarna: a legsötétebb barna szemszín, majdnem fekete. Az ilyen szemekhez a középsötét vagy sötét színű szemfestékek illenek, de vigyázni kell, hogy a smink ne legyen túl sötét, túl dúrva. Ezért fontos világosabb árnyalatokat is használni a szemhéjon.

2. Középbarna: a legelterjedtebb szemszín, és legkönnyebb sminkelni. A lilás, ibolya árnyalatoktól az arany, bronzon keresztül a zöld és kékig minden jól áll!

3. Világosbarna: a világosbarna szemek váratlanul feltűnőek. Ha vannak sárgás/arany pettyek a szemben, akkor jól áll ha halványsárgával kombinálod a szemfestéket. Nem állnak jól a sötét színek, szemceruzában pedig kerüld a feketét.

4. Mogyoróbarna: ez a szemszín csodálatosan mutat a bőrszínnél alig sötétebb natúr árnyalatokkal, mint az arany, kékek, zöldek, hűvös pirosak.

Az univerzális színek

A barna színnek nincsenek ellentétes vagy kiegészítő színei. Ez azért van, mert a barna valójában minden szín kombinációja.

Más szóval a három alapszín (piros, kék, sárga) minden kombinációja és árnyalata megy vele, valamint a semleges színek is, mint a szürke, fémszínek, bőrszínek.

Tehát technikailag minden jól áll, de csak kísérletezéssel jöhetsz rá mely árnyalatok illenek hozzád a legjobban.

Mályvaszínek

Az egyik legjobb sminktipp barna szemre a lila sminkpaletta. A legtöbb nő fél kipróbálni, mert természetellenesnek gondolja, pedig abszolút nem az.

Ha mogyoróbarna vagy világosbarna a szemed, válaszd a világosabb mályvaszíneket, ha sötétbarna, a karakteresebb árnyalatokat. A por szemfestéket sötétíthetjük, ha nedves szivaccsal visszük fel.

Neon vagy világos színek

Ezek a színek vadak és játékosak.

Bátran próbáld ki a pink, neonzöld vagy neonkék árnyalatokat, csodálatosan kiemelik a barna szemet. Idén nagyon trendi a neon úgy a divatban, mint a sminkekben is.

Lilák és szilvaszínek

A lilásbarnák, meleg szilvaszínek mindig jól mutatnak a barna szemhez.

A füstös szemet mindig dobd fel egy kis meleg szilvaszín árnyalattal, mert a pirosas árnyalatok mindig jól „festenek” a földszínekkel.

Zöld

Ha szereted a zöld szemfestékeket, szerencsés vagy, mert rettentően jól áll a barna szemhez. A khaki vagy fűzöld árnyalatok tökéletesen működnek a barnával.

Az anyatermészet is ezt tanusítja, lásd a földet és a zöldeket. A zöld emelett játékos tekintetet eredményez. A neonzöld szemfesték vad és tündéri.

Kék

Ha egy elragadó hűvös tekintetet szeretnél létrehozni, fesd kékre a szemhéjakat.

A világoskék élesen ellentétes az amúgy semleges barna szemmel, ezért működik ilyen jól. A tekintet így sugárzóvá, ugyanakkor pihentetővé válik.

Szempillaspirál

Miután megtaláltad az ideális szemfestéket, ne felejts el szempillaspirált alkalmazni.

Ha a szemed mogyoróbarna vagy világosbarna, a szempillaspirál legyen sötétbarna. Ha sötétbarna a szemed, a fekete szempillaspirál csodálatosan fog állni!

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!