Rúzs a kézre? A 6 legsúlyosabb kencevásárlási hiba

Sándor Alexandra
Írta: ,
Imádod a kozmetikumokat, de annak ellenére újra és újra használhatatlan termékeket újítasz be, hogy már régi motoros vagy? Még mielőtt azt hinnéd, hogy egy új rúzs, szemhéjpúder vagy parfüm vásárlása néhány másodperces rutinfeladat, csak szólunk: akad néhány olyan csapda, melybe újra és újra belesétálhatsz. Segítünk, hogy legközelebb már tényleg olyasmit vegyél, amire tényleg szükséged van!
Nem ellenőrzöd a színt természetes fénynél

Amennyiben dekorkozmetikumot vásárolsz, elengedhetetlen, hogy pontosan tudd a színét. Ehhez nem elég közelebbről megnézned, vagy éppen egyszer magadra kenned. 

A boltban ugyanis valószínűleg lámpafény van – márpedig a mesterséges világítás eleve torzítja az árnyalatokat! Tudnod kell, miként fest az adott termék természetes fénynél.
 
Nincs tehát más megoldást, mint a tesztert valamilyen higiénikus megoldással, például saját ecsettel fölkenni, kimenni az üzletből, és jó alaposan megnézni.
Megfeledkezel az évszakról

A bőrt nagymértékben érintik a környezet változásai. A hőmérséklet és az időjárási viszonyok például különösképp.

Más a bőröd tónusa és állaga télen, mint nyáron. Ha ezt nem veszed figyelembe a termékek vásárlásakor, csalódás lehet a vége. 

Vagy éppen elkönyveled, hogy az adott márka minősége romlott le, noha te változtál az aktuális időnek megfelelően. Előfordulhat, hogy télen kifejezetten sápaszt, ami nyáron jól állt neked, esetleg az augusztusi kedvenc alapozód mond csődöt decemberben. 
 
Mindez természetes: a hűvös hónapokban magasabb víztartalmú kencéket keress!