Smink a hőségben: tanácsok, amivel megakadályozhatod, hogy leolvadjon rólad

Zabolai Margit
Írta: ,

Amikor 30 fok fölé kúszik a hőmérőben a higany, a legegyszerűbb, ha nem küzdesz a természet ellen, és smink nélkül élvezed a jó időt. Ha mégis elengedhetetlen, hogy például egy különleges alkalomra kifesd magadat, vagy egyszerűen csak jobban érzed magadat makeupban, akkor viszont érdemes követni néhány szabályt, hogy a verejtéked 11 órára ne mossa egészen más helyre a festéket, mint ahová azt reggel felvitted.

Könnyedebb, kevesebb, vékonyabb

A nyár nem a full coverage időszaka, egy mindent eltakaró alapozó valószínűleg nagyon nehéz, nem tud alatta lélegezni a bőröd, és 10 percenként javítgatnod kellene. Ráadásul nyáron egyébként is divatosabbak a természetes hatású, könnyed sminkek, amelyek nem fednek el mindent, és éppen scak kicsit egységesebbé, egészségesebbé teszik a bőrödet.

Ha máskor teljes fedőképességű alapozót használsz is, ilyenkor mindenképpen érdemes egy könnyedebb, vizesebb krémre váltani, és abból is csak annyit felvinni, amennyit feltétlenül szükséges.

Megpróbálhatod azt is, hogy a hidratálókrém felvitele után csak a bőrhibákra teszel egy kis korrektort, és egyébként csak egy púdert viselsz. Ez nem csak egységesebbé teszi a bőrödet, de napközben is egyetlen mozdulattal, bármikor pótolhatod, ahol szükséges.

Por helyett krémet

A nyári melegben a porok és púderek helyett érdemesebb a krémes állagú kencéket előnyben részesíteni, mert ezek jobban bírják a nedvességet, nem kezdenek el csomósodni, nem gyűlnek be a ráncokba, nem kelt tőlük fáradt, nyúzott hatást az arcod akkor sem, ha már egy-két órája izzadsz bennük. Válassz krémes szemfestéket a szemhéjadra, és krémes állagú pirosítót vigyél fel az almácskákra is. A folyékony highlighterek a nyár örök kedvencei, ezekből ilyenkor az arc mellett nyugodtan tehetsz a válladra és a kulcscsontodra is.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!