5 smink hiba, ami évekkel öregít - Még Hollywooddal is megesik

Szőke Angéla
Írta: ,
5 smink hiba, ami évekkel öregít - Még Hollywooddal is megesik

Kép forrása: unsplash.com

Mindenki szép és üde arcra vágyik és ebben a smink a nők nagy segítségére van. Azonban előfordul, hogy valaki úgy festi magát, hogy sminkje nemhogy fiatalítja, hanem egyenesen öregíti. Vannak olyan szarvashibák, amik elkövetésénél még az is jobb lenne, ha az illető egyáltalán nem sminkelne. Természetesen a makeup trendek is változnak évről évre, ahogy a saját stílusunk is fejlődik, hiszen egyetlen nő sem sminkel ugyanúgy 30 évesen, mint középiskolás éveiben.

Összeszedtük azokat a smink-szokásokat, amiket sokan elkövetnek, ezzel plusz éveket varázsolva arcukra. Te el szoktad követni valamelyiket?

A kilencvenes években a vékony szemöldök hódított és sokan jártak úgy, hogy az akkor túlszedett szemöldökük sajnos nem nőtt vissza.

Pedig a túl vékony szemöldök bizony öregít, főleg akkor, ha vonalát túl élesre rajzoljuk.

Ilyenkor könnyen olyan hatást érhetünk el, mintha gonoszkodó rajzfilmfigurák lennénk.

A természetesebb hatású, de mégis dús szemöldök megrajzolásában segítségükre lehetnek a por-alapú termékek, amit kis ecsettel vihetünk fel.

A korral szemöldökünk kicsit meg is ereszkedik, így érdemes úgy megrajzolni, mintha felfelé törő íve még mindig meglenne, ez optikailag ugyanis fiatalít.

 

Az alapozó – amint neve is mutatja – az egész smink alapja. Fontos tudni, hogy ahogy korosodunk, más termékeket és technikát kell használni.

Amíg ugyanis Kylie Jenner megengedheti magának, hogy több rétegnyi alapozót, korrektort és kontúr-krémet vigyen fel az arcára, addig egy harminc feletti nőn ugyanez a smink ijesztően mutat.

Ha túl sok alapozót használunk, a termék megáll a kis ráncokban, ezzel nem elfedve, hanem felnagyítva a bőr egyenetlenségeit.

A sminkesek szerint a rosszul felvitt alapozónál még az is jobb, hogyha egyáltalán nem használunk alapozót.

Idővel bőrünk egyre szárazabb lesz, így érdemes átállni arra, hogy kevesebb és könnyebb állagú alapozót kenünk magunkra. A túl sűrű terméket keverheted a hidratáló krémeddel, vagy elég lehet egy színezett nappali krém is. A túl sötét színű pirosítóval is vigyázzunk, mert öregít! (ahogy a sötét rúzs is.)

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő