Smink bakik, amit minden nap elkövetsz – Mutatjuk, hogyan nézne ki jobban

Kardos Julia
Írta: ,
Smink bakik, amit minden nap elkövetsz – Mutatjuk, hogyan nézne ki jobban

Ezúttal mind a négy smink bakit egyszerre láthatjátok rajtam… elnézést kérek érte. Ugye nektek sem kell sokáig pörgetnetek instán, hogy szembejöjjön egy hasonló arc? Vegyük át lépésről-lépésre, hogy mi okozza a problémákat és hogyan is lehetne jobban csinálni. Továbbra sem rosszindulat vezérel, szeretnék tippeket adni a harmonikusabb, előnyösebb végeredmény érdekében. Úgy gondolom, hogy aki ilyen sminket készít, abban megvan az igény, hogy kihozza magából a maximumot és energiát is hajlandó fektetni a sminkelésbe. Csakhogy az igazán jó “ételhez” kell egy jó “recept”, ugye?

Panda szemek

Nagyon gyakran találkozhatunk ezzel a megoldással, ami tulajdonképpen egy fekete körsatír, satír nélkül. Általában fekete szemceruzával készítik el, amit ugyanúgy el lehetne satírozni, mint a szemhéjpúdert (akár egy fültisztító segítségével is), de a satírozás mindig időigényes, aprólékos munka, tehát a legtöbb nő reggeli rutinjába nem fér bele.

Sajnos a ceruza önmagában nem túl tartós megoldás, ha nincs alatta bázis és nincs lefixálva szemhéjpúderrel, nagyon hamar elkezd szétmászni és beülni a mélyedésekbe.

A következő képen ezt láthatjátok is. Továbbá probléma ezzel a sminkkel az is, hogy a fekete szín fényes fehérrel van kombinálva. Ez nagyon erős kontrasztot ad (színpadi sminknél indokolt) és el is tudja torzítani a szemformát. Nekem például picit mélyen ül a szemem, tehát rosszabbat nem is tehetnék magammal.

A matt fekete még jobban elmélyíti a mozgó szemhéjam, a fényes fehér pedig kiemeli felette a szemöldök csontot. Régen nagy divat volt a fényes világos szín a szemöldök alatt, mára inkább a korrektor vette át a helyét.

 

Rosszul választott szemöldök szín

A szemöldök színét mindig érdemes a hajszínhez igazítani és ez nem mindig egyszerű feladat. Először is a szálaknál világosabb árnyalatban kell gondolkodni, tehát ha fekete a hajad és a szemöldök szálaid is, akkor elég egy sötétbarna árnyalat.

Nagyon fontos, hogy mindig próbáljátok ki a terméket mielőtt megveszitek, nagyon sok ceruza például egészen bevörösödik a bőrön, ahogy a képen is láthatjátok. Egy hamvas barna hajú lányon például nagyon feltűnő egy ilyen indokolatlanul vörös szemöldök. Szőkéknél ugyancsak vigyázni kell, inkább a szürkés barnákkal érdemes próbálkozni.

Ezzel kapcsolatban később lesznek még tippjeim. Gyakran a vöröses (vagy akár zöldes) árnyalatot a tetoválás kopása okozza. Ilyenkor is van megoldás, a krémes szemöldök gélek szépen el tudják fedni a tetoválást. A szemhéjamra is érdemes egy pillantást vetni… nagyjából 4-5 perce volt rajtam a smink, amikor a fotót készítettem…

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!