5 hiba, amit biztosan elkövetsz, amikor rúzst használsz

Szőke Angéla
Írta: ,

A hibátlan és elegáns megjelenés nem lehet teljes egy szép rúzs nélkül. Egy jól megválasztott szín feldobja az egész öltözéked és magabiztosságot kölcsönöz. Azonban a rúzs viselése mögött több van, minthogy szimplán fogunk egyet és magunkra kenjük.

Nézzük, mik azok a tipikus hibák, amiket rendszeresen elkövetünk rúzsozáskor és hogyan kerüljük el őket.

1. Kiszáradt ajakra viszed fel a rúzst

Ajkunkon nincsenek faggyúmirigyek és nagyon vékony rajta a bőr is, azért szárad ki olyan könnyen és ezért van az is, hogy a cserepes ajkak elleni küzdelem a rendszeres vízivással kezdődik, ami azt jelenti hogy legalább négy, de inkább hat pohárral kellene fogyasztanunk naponta.

Ha ez nem segít, akkor a vazelin lehet a megoldás. Ajánlatos időnként ajkunkat is radírozni, de csak finoman. Az exfoliálás eltávolítja az elhalt bőrsejteket és segít a kiszáradt ajkakat újra simává varázsolni. Ha sokszor repedezik ki a szád, rúzsozás előtt használj ajakbalzsamot, úgy simább lesz a végeredmény.

2. Túl erős, vagy elnagyolt szájkontúr

A kilencvenes évek egyik – mai szemmel már borzongató – trendje volt a rúzsnál több árnyalattal sötétebb szájkontúrceruza használata. Ma már szerencsére nem divat, de a kontúrozást így is sokan elrontják. Mivel napjainkban a dús, vastag száj a szépségideál, sokan hajlamosak arra, hogy a kontúrt használják „ajakfeltöltés” gyanánt és túlhúzzák szájuk körvonalát.

Ez kis mértékben működik is, de mikor sokkal nagyobbra rajzoljuk ajkunkat, az szembetűnő és úgy nézünk ki vele, mint egy bohóc. A szájkontúr hanyagolása szintén nem ajánlott, hiszen csak nagyon keveseknek adatott meg, hogy tökéletes vonalú, dús ajkakkal születtek, így egy kis halvány hangsúlyozás mindenkinek jól áll.

3. Túl sok szájfényt viszel fel

Ugyan a legtöbb fiatal lány úgy gondolja, hogy egy száj nem lehet elég csillogó, sajnos jóból is megárt a sok. Az egyik legnagyobb hiba, hogy túl sokat kennek fel a termékből, pedig a harmatos ajkakat varázsoló szájfényekből elég egyetlen réteg is.

A sztársminkesek azt tanácsolják, hogy szájfény alá ne is használjunk feltétlenül rúzst, bőven elég, ha szájkontúr ceruzával rajzoljuk körbe és satírozzuk be ajkainkat, így elkerülhető, hogy a túl sok réteg ragacsos benyomást keltsen.

Ha természetes hatásra törekszünk, elég, ha ajkunk közepére kenünk egy keveset a szájfényből. 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!