Régi sminktrendek újragondolva – Így teheted aktuálissá a klasszikusokat

Nagy Rebeka
Írta: ,

Ahogy az öltözködésben, úgy a sminkelésben is folyamatosan változnak a trendek, ám ez nem jelenti azt, hogy az örök klasszikusokat félre kellene tennünk! Mostani cikkemben arra vállalkozom, hogy leporolok pár jól ismert lookot, és elkészítem a modern, akár ma is viselhető verzióikat. Remélem, tetszeni fog! :)

TWIGGY, AZAZ A MÉLYÍTŐ VONALAS SMINK

A twiggy smink a 60-as évek végén és a 70-es évek elején volt divatban. A smink védjegye az, hogy a mozgó szemhéjra csak egy szín kerül, a szem mélyítő vonala pedig egy erős, éles fekete vonallal van hangsúlyozva. Természetesen ehhez dukál egy soros műszempilla is, illetve egy drámai alsó szempillasor, amit a bőrre rajzoltak.

Ezt a sminket nagyon könnyű átalakítani úgy, hogy napjainkban is trendi legyen. A világos szín változatlanul felkerülhet a mozgó szemhéjra, a sötét vonal a mélyítő vonalba, aztán jöhet a csavar: a satír! A satíros smink mindig szebb, mint egy éles vonalú, ezért a mélyítőtől a szemöldökcsontig satírozd össze a világos és a sötét színt. Ezután következhet az elmaradhatatlan hangsúlyos tusvonal, majd egy soros műszempilla, de az alsó szempillák megrajzolását hagyd ki, és inkább spirállal emeld ki őket.