Top 5 reggeli sminktipp – Így tüntesd el a fáradtságot 5 perc alatt!

Nagy Rebeka
Írta: ,
Top 5 reggeli sminktipp – Így tüntesd el a fáradtságot 5 perc alatt!

Mikor az ébresztőd megszólalása után megérinted a szundi gombot, mindig eltervezed, hogy 10 perc plusz pihenő után kiugrasz majd az ágyból. Ez azonban a legtöbb esetben nem jön össze, és mire valójában felkelsz, már csak pár perced marad a készülődésre. Kitaláltam? :) Akkor most figyelj, mert a továbbalvás elkötelezett támogatójaként összegyűjtöttem neked 5 tippet, amivel gyorsabban megy majd a reggeli sminkelés, ráadásul a fáradtság nyomait is pár perc alatt eltüntetheted velük az arcodról!

Alapozás és púder egyszerre

Ahhoz, hogy arcod kipihent és üde legyen, az arcbőröd színének egyenletesnek kell lennie. Ezt egy buli előtt persze könnyű teljesíteni: mindössze egy réteg alapozó, egy kis korrektor, és némi mattító púder (persze külön ecsetekkel felvíve) kell hozzá, plusz nagyjából 15 perc... Egy átlagos hétköznapon viszont sokkal gyorsabb megoldásra lesz szükség!

Még szerencse, hogy a MAC előállt egy olyan termékkel (személyes kedvencem), ami alapozó és púder is egyben. A Studio Fix Powder Plus Foundation egy erős fedésű alapozó, ami minden bőrhibát eltűntet, púder tartalma miatt pedig mattít is. Ráadásul egy hozzá való szivacsot is rejt a csomagolás, amivel könnyedén és gyorsan felviheted az arcodra a terméket. Mivel a következő 8 órában biztosan a helyén marad, így nem kell újrasminkelned magad napközben sem.

Színes korrektorok

A színes korrektor gondolata elsőre egy kicsit furcsán hangozhat, pedig hidd el, ez az egyik legjobb tippem a karikák elfedésére! Az egésznek a titka a komplementer színek használatában rejlik, ezek ugyanis "kioltják", semlegessé teszik egymást, így sokkal jobb fedést lehet elérni velük, mint egy bőrszínű korrektorral. 

A szemed alatt lévő lilás, feketés karikákra ezért egy narancsos korrektort ajánlok (a narancs a lila komplementere), az esetleges pattanásokra, kipirosodásokra pedig zöld színűt (ez a piros árnyalatokat oltja ki)! Fontos, hogy miután színes korrektort használsz, az alapozót vagy a normál színű korrektort nagyon óvatosan tedd fel, hogy a színes korrektorod ne mozduljon el alatta.