5 gyümölcs, ami a ragyogó bőr titka – Próbáld ki te is!

Nagy Niki
Írta: ,
5 gyümölcs, ami a ragyogó bőr titka – Próbáld ki te is!

Ahhoz, hogy szép, feszes és ragyogó bőröd legyen, nem elég csak a megfelelő kencéket megvenni – belülről is táplálnod kell a testedet. Néhány gyümölcs különösen jót tesz a bőrödnek, hála a rengeteg vitaminnak, ami bennük található!

A jó öreg almát hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig nem hiába ez az egyik legnépszerűbb gyümölcs, attól függetlenül, hogy általában ez a legolcsóbb is.

Bizonyos almafajtákban (leginkább a Red Delicious-ben) nagyon magas a kollagénmennyiség, ami ahhoz kell, hogy a bőröd szép feszes maradjon – nem csak az arcodon, de a combodon és fenekeden is.

Fontos, hogy ne hámozd meg a gyümölcsöt, mert a legtöbb értékes anyag közvetlenül a héj alatt található!

A szupergyümölcs banán Kép forrása: pigsterblue.tumblr.com

Igaz, hogy a banán az egyik legnagyobb fruktóztartalmú gyümölcs, mégis, nem győzőm hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy beépítsd az étrendedbe.

Bőrfronton különösen a magas káliumtartalma miatt hasznos, ami segít fenntartani a bőröd nedvességtartalmát, és ahhoz is hozzájárul, hogy megfelelően tudja feldolgozni a bevitt folyadékot.

Ha száraz a bőröd, könnyen lehet, hogy káliumhiányban szenvedsz, úgyhogy próbálj minél több banánt beilleszteni a napi étrendedbe – így nem fog kárba veszni az a folyadékmennyiség, amit beviszel a szervezetedbe.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!