Ez az 5 gyümölcs a ragyogó bőr titka. Próbáld ki te is!

Nagy Niki
Írta: ,
Ez az 5 gyümölcs a ragyogó bőr titka. Próbáld ki te is!

Ahhoz, hogy szép, feszes és ragyogó bőröd legyen, nem elég csak a megfelelő kencéket megvenni – belülről is táplálnod kell a testedet. Néhány gyümölcs különösen jót tesz a bőrödnek, hála a rengeteg vitaminnak, ami bennük található!

A szupergyümölcs banán Kép forrása: pigsterblue.tumblr.com

Igaz, hogy a banán az egyik legnagyobb fruktóztartalmú gyümölcs, mégis, nem győzőm hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy beépítsd az étrendedbe.

Bőrfronton különösen a magas káliumtartalma miatt hasznos, ami segít fenntartani a bőröd nedvességtartalmát, és ahhoz is hozzájárul, hogy megfelelően tudja feldolgozni a bevitt folyadékot.

Ha száraz a bőröd, könnyen lehet, hogy káliumhiányban szenvedsz, úgyhogy próbálj minél több banánt beilleszteni a napi étrendedbe – így nem fog kárba veszni az a folyadékmennyiség, amit beviszel a szervezetedbe.

A nyár sztárja: a dinnye Kép forrása: christianpf.com

Nem nehéz kitalálni, hogy a dinnye miért tartozik a leginkább bőrbarát gyümölcsök közé: majdnem 90 százaléka víz, ami a gyönyörű bőr egyik legfontosabb alapja. Ha nem iszol eleget, soha nem fog ragyogni az arcod, a napi 1,5-2 liter folyadék nélkül hiába eszed a szupergyümölcsöket, semmit nem fognak hatni.

Ha viszont nehezedre esik emlékeztetni magad arra, hogy mindig kortyolgass a vizedből, az ételeid is legyenek magas víztartalmúak – a dinnye pedig pont ilyen.

Ráadásul igen alacsony a kalóriatartalma is, pontosan azért, mert majdnem az egész gyümölcs csak vízből áll.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató