Mi mindenre jó egy púder? 5 felhasználási mód, amire nem is gondoltál

Írta: ,

A zsíros bőrű lányok valószínűleg nagyon jóban vannak a púderrel, hiszen ez a termék kiválóan alkalmas a fényes arcbőr mattítására. De azt például tudtad, hogy a hajkoronád is szebbé varázsolhatod vele? Vagy hogy a segítségével pikk-pakk mattá teheted a fényes rúzsodat? Most megmutatom neked a kedvenc púder-trükkjeimet!

Olajosan csillogó szemhéjra

1/5 Olajosan csillogó szemhéjra

Veled is előfordul, hogy a reggel elkészített sminked délutánra összeáll a szemhéjadon? Akkor itt egy szuper módszer, amivel ezt meggátolhatod!

Egy satírozó ecset segítségével tegyél mindig a szemhéjadra is a púderből, mielőtt felvinnéd a szemhéjport és a tusvonalat.

Így sokkal tartósabb lesz a sminked, és nem fog „izzadni” a szemhéjad!

Kontúrozz púderrel!

2/5 Kontúrozz púderrel!

Korrektor híján egy transzparens (színtelen) púderrel is elkészítheted a kontúrozást, ugyanis ha nagy mennyiségben viszed fel az arcodra és rajta hagyod huzamosabb ideig (10-15 perc), majd finoman lesöpröd, az árnyalata megmarad az arcbőrödön.

Tehát kontúrozd a megszokott módon az orrod, a homlokod, a szemed alatti részt, valamint az arccsontod, majd kis idő után söpörd le, és kész is!

Csak egy púder kell hozzá! :)

Púder az ajkakra is

3/5 Púder az ajkakra is

Ha épp nincs otthon primered, helyette púdert is használhatsz az ajkaidra. Tegyél fel belőle egy vékony réteget egy nagy púderecset segítségével, és csak ezután kezdd el a rúzsozást.

A púder egy plusz réteget képez a rúzs alatt, így tartósabbá varázsolja a végeredményt.

Tipp: Ha az ajkaid hajlamosak a kiszáradásra, púderezés előtt kend be őket ajakápolóval!

Mattítsd a kedvenc rúzsodat!

4/5 Mattítsd a kedvenc rúzsodat!

A kedvenc fényes rúzsodat pillanatok alatt mattá varázsolhatod az alábbi trükkel.

Szükséged lesz hozzá egy papír zsebkendőre, melyről válassz le egy réteget.

A kirúzsozott szádhoz óvatosan érintsd hozzá a zsebkendőt, de ne nyomkodd bele, csak hagyd, hogy magától odatapadjon. Ezután púderezd be alaposan az egész szádat a zsebkendőn keresztül.

Ezt ismételd meg kétszer, majd húzd le a zsepit, és voilá, kész is a mattítás! :)

Púder a hajra

5/5 Púder a hajra

Gondoltad volna, hogy a púderrel a hajadat is szebbé varázsolhatod?

Ha nem volt időd hajat mosni, és szárazsampon sincs kéznél, helyettesítsd transzparens púderrel! Természetesen nem lesz ugyanolyan a hatás, de pár óra erejéig életet menthet. ;)

Ha pedig a hajtöveket szeretnéd megemelni, tupírozd meg egy kicsit a szálakat, és szórj a tövekre egy kevés púdert! Hidd el, meg fogsz lepődni a végeredményen!