Profi smink a hétköznapokban: így csinálj mindent a korrigálástól a mattításig!

Pölz Kitti
Írta: ,
Profi smink a hétköznapokban: így csinálj mindent a korrigálástól a mattításig!

Kép forrása: Milkos/depositphotos.com

Ha fáradtak vagyunk, akkor bizony nehéz reggelente a legjobbat kihozni a tükörképünkből, ráadásul az időjárás, a különböző külső tényezők (a levegő páratartalma, a napfény mennyisége és még az előző napi hidratáltság is) nagyon könnyen befolyásolják a smink tartósságát és milyenségét. Ahhoz, hogy a legszürkébb hétköznapokon is ragyoghass, kellenek jól bevált trükkök és praktikák – most megosztunk veled néhányat, hogy sose okozzon gondot napközben a csillogás, a száraz bőr, és a szemed alatti karikák... Jöhetnek az alapok!

Persze azt már nyilván tudod, hogy a bőrszínedhez és bőrtípusodhoz legjobban passzoló alapozót kell kiválasztanod (legyen az bármilyen nehéz is), de azzal is tisztában vagy, hogy először a különböző korrektorokat érdemes alkalmaznod?

Nem is akárhogy: színekre lebontva!

A halvány rózsaszín a kékes elszíneződéseket fogja korrigálni, a barackszín a lilákat, a narancs a sötét foltokat, a sárga a lilás bőrhibákat és árnyékokat, a zöld a pirosságodat tünteti el, míg a lila a sárgásodó részeket!

Ha még egyáltalán nem használtál színes bőrkorrektorokat, érdemes beszerezned egy palettát és próbálgatnod, szuper alapot csinálhatsz vele mielőtt magadra kennéd az alapozód!

Nyugi, nem baj, ha nem tudod, mi ez a termék, én is csak nemrég ismerkedtem meg vele – és milyen jó döntés volt!

Mivel minden egyes nap elkezdtem délután 2-3 körül „csillogni", úgy döntöttem, beszerzem ezt az alapozó-alapot, meglátjuk, mire lesz jó. És tényleg működik: ha felapplikálod a színezés után és az alapozó előtt, a sminked matt lesz egész nap.

Próbáld ki!

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv