Fiatalodj 5 évet egy mozdulattal – A pirosító helyes használata

Zabolai Margit
Írta: ,
Fiatalodj 5 évet egy mozdulattal – A pirosító helyes használata

A pirosító az egyik legegyszerűbbnek tűnő sminkszer, mégis, ha jól használod, öt évet fiatalíthat az arcodon, ellenben ha rosszul, azzal bohócmaskarává változtathatja a fizimiskádat. Megmutatjuk, hogy válaszd ki és hogyan használd, hogy üde, egészséges, friss hatást keltsen és a legegyszerűbb, legtermészetesebb sminket is feldobja.

Hova kenjem?

Van egy remek trükk, amivel eldöntheted, hová kerüljön a pirosító: mosolyogj, és oda vidd fel a sminket, ahol a kis almácska megjelenik, vagyis a szem alatti kis dudorra. Innen haladj laza, seprő mozdulatokkal kifelé, a füled irányába.

A szögletes arcformát a két felső szögletbe kent pirosítóval lágyíthatod, a kerek arcot pedig megnyújthatod, ha a járomcsont fölé viszed fel a pirosítót, e fölé pedig egy másik, hidegebb színt kensz.

Ovális arc esetében a legkiugróbb részre kend a pirosítót, ha pedig túl hegyesnek találod az álladat, oda is vigyél fel egy kicsit a színből.

Készítsd elő a területet!

A pirosítót mindig akkor használd, ha már végeztél a sminked elkészítésével: ez legyen az utolsó mozdulat, amivel felteszed a koronát az elkészült make upra.

Ha csak natúr sminket használsz, és nem vittél fel alapozót, egy leheletkönnyű, áttetsző púdert akkor is teríts szét az arcodon, hogy a pirosító tovább fent maradjon.

Ha ezt sem szeretnéd, használj olyan arckrémet, ami a sminkeléshez is jó alapot ad, így a pirosítónak lesz miben megülnie.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!