Emiatt pattanásosabb a bőröd télen, mint nyáron

Kovács Andrea
Írta: ,
Emiatt pattanásosabb a bőröd télen, mint nyáron

Azt hihetnénk, nyáron sokkal valószínűbb, hogy pattanásosodik a bőrünk, hiszen többet izzadunk, ezért többet is nyúlkálunk az arcunkhoz, mindenféle bacival összekenve magunkat. Mégis, az általános tapasztalat az, hogy télen sokkal gyakrabban jelenik meg rajtunk pattanás, mint a melegebb hónapokban. Mi okozza ezt, és mit tehetünk ellene?

Azért arckrémet mindig használj! Kép forrása: tumblr, thenletitbe

Minél inkább száraz az arcod, annál több olajat termel, hiszen megpróbálja kompenzálni a sérült felületeket. Ennek teljes káosz lesz a végeredménye: száraz a bőröd, de mégis zsíros, és gyakorlatilag semmi nem hat rá.

Ha alapvetően zsírosabb a bőröd, de télen könnyen kiszárad, használj zsíros bőrre alkalmazható éjszakai krémet – ez van olyan intenzív, hogy táplálja a száraz területeket, és éjszaka még az sem zavaró, ha egy kicsit fényesedik a T-vonalad. Ha egyébként is könnyen pattanásosodik az arcod, válassz olyan terméket, amiben szalicilsav is van, hiszen ez hatékonyan fellép a gyulladások ellen is.

Mit tehetsz ellene? Kép forrása: vanityplanet.com

A legfontosabb tipp, amit ilyenkor adhatunk, az az arcápolásra vonatkozik: minél jobban egyszerűsítsd le a mindennapi rutinodat, lehetőleg olyan termékeket használj, amelyekben a legkevesebb mesterséges adalékanyag van, és ne kenj hatszázféle dolgot az arcodra egymás után.

Egy arctisztító és egy arckrém bőven elég, ha pedig nagyon problémás a bőröd, akkor esetleg egy tisztító tonikot is beiktathatsz néha.

Ha gyorsan kiszárad az arcod, heti egyszer inkább használj rá pakolást, minthogy minden nap extra nehéz krémekkel stresszeld.

A legtutibb az, ha természetes alapanyagokat használsz csak – például kókuszolajjal mosod le az arcod a tonik után, hiszen ez egyszerre hidratál és tisztít, ráadásul nincs benne rengeteg káros E-betű.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv