Pattanások mindig a legrosszabbkor? Nézd meg, mi állhat a háttérben!

Írta: ,

Bármilyen legyen is a bőrtípusod, biztosan feltűnt már, hogy vannak olyan időszakok, amikor sokkal érzékenyebb a bőröd, és szinte mindentől kipattog. Ennek hátterében sok minden állhat, és ha tudod, hogy nálad pontosan mi is ez a kiváltó ok, akkor gyorsabban és hatékonyabban tudsz majd küzdeni ellene.

Szépségápolási termékek Kép forrása: makeuptutorials.com

Nincs általános recept arra, hogy mit használj az arcbőrödre, milyen tonikkal, melyik krémmel vagy alapozóval kend be minden nap, de egy biztos: ha természetes összetevőkből készül, akkor már félig nyert ügyed van.

Ha ugyanis nem a bőrtípusodnak megfelelő termékeket használsz, vagy olyan kemikáliákat kensz magadra, amik csak eltömítik a pórusaidat, azzal sajnos többet ártasz a bőrödnek, mint használsz.

Tejtermékek és olajos magvak Kép forrása: madebymary.se

Ha túl sok tejet vagy joghurtot fogyasztottál a közelmúltban, vagy esetleg egészséges rágcsaként olajos magvakat választottál, akkor lehet, hogy ez áll az újonnan megjelent pattanásaid hátterében. Egyes tejtermékek ugyanis ösztrogént tartalmaznak, amiből ha sok kerül a szervezetedbe, akkor felborulhat a hormonháztartásod.

Az olajos magvak pedig sok hasznos omega-6 zsírsavat tartalmaznak, így fokozott fogyasztásuk megzavarja a szervezetedben található omega-3 és omega-6 zsírsavak egyensúlyát, ami bőrproblémákhoz vezet.

Tipp: Válassz alacsony zsírtartalmú tejet vagy szója-, esetleg mandulatejet, az olajos magvakból pedig ne fogyassz egy maréknál többet naponta!