Elkészült a lista, amivel tényleg búcsút inthetsz a pattanásaidnak: örökre

Pölz Kitti
Írta: ,

Ha az emberlánya kétségbeesetten rákeres a neten a felnőttkori aknék és mitesszerek ellenszerére, végtelen listákat talál vitaminokról, különböző maszkokról, olajokról, gépekről és kezelési technikákról - de mi van, ha a hosszú próbálkozások és a szorgalmas diéták ellenére semmi sem jön be? Nos, akkor sem szabad feladni, hiszen a legreményvesztettebb napokon is érdemes tovább kutakodni a végleges megoldásért - azt pedig már biztosan te is tudod, hogy egy konkrét termék vagy módszer nem hozza el önmagában a megváltást; ahhoz, hogy végre minden reggel tiszta arcbőrrel kelhess, több dolgot kell egyszerre bevetned.

Összeszedtük neked a leghasznosabb és tényleg működő tanácsokat; ha ezeket mind kipipálod, örökre búcsút mondhatsz a piros foltoknak!

Arra viszont nagyon figyelj, hogy jusson elég idő a testednek az átállásra: ha a felsorolt technikákat mind egyszerre alkalmazod, várnod kell legalább két hetet-egy hónapot a hatásért. Ne add fel, ha pár nap múlva még mindig pattik borítják az arcod; hidd el, akkor is van kiút!

Minden nap egy csészével Kép forrása: unsplash.com

Ha tényleg elszánt vagy pattanásleküzdés terén, vásárolj be egy nagy adag organikus zöld teát és ne felejts el minden nap inni egy csészével (persze cukormentesen)!

A zöld tea elképesztően sok antioxidánst tartalmaz, ami segíthet kitisztítani a bőrödet - cseréld le a délutáni kávézást és élvezd a hatást!

Egészséges olajok Kép forrása: unsplash.com

Tévhit, hogy a zsíros bőrűeknek folyton szárító és magas alkoholtartalmú készítményekkel kell kezelniük az arcbőrüket, hiszen a szárítás hosszútávon még fokozottabb olajosodásra készteti a bőrt.

Inkább használj egészséges olajokat!

Minden reggel itass át egy vattakorongot teafa-olajjal és azzal töröld végig az arcod sminkelés előtt, este pedig –a megfelelő tisztítás után- jöhet a kókuszolaj!

Nyugodtan csináld ezt a rituálét minden nap, a bőröd sokkal puhább és ruganyosabb lesz reggelre, majd meglátod (hosszútávon pedig a pattanások is eltűnnek majd).

Ha szeretnél, kísérletezz: van, akinek a jojoba-olaj, másoknak pedig az argánolaj jön be, tapasztald ki, hogy melyik lesz a te kedvenced!