Otthoni hidratáló krémek percek alatt: feszülő bőrre, cserepes ajkakra

Otthoni hidratáló krémek percek alatt: feszülő bőrre, cserepes ajkakra

Címlap / Stílus / Arc / Otthoni hidratáló krémek percek alatt: feszülő bőrre, cserepes ajkakra

Télen még azoknak is kiszáradhat a bőre, akiknek egyébként zsírosodásra hajlamos, a feszülő arcbőr és a cserepes ajkak pedig nem csak kellemetlenek, de a ráncok kialakulását is elősegítik. Arról nem is beszélve, hogy a száraz bőr a fertőzéseknek is jobban ki van téve. Ápold hát az alábbi, otthon is elkészíthető krémekkel, amikre arcra és ajkakra is kenhetsz!

Csokoládés sheavaj

A sheavaj mindenféle arckrémnek és testápolónak tökéletes alapja lehet, mivel rendkívül gazdag, és a sejtek mélyéig képes hidratálni a bőrt.

Érdemes az extra száraz területeken használni, mint például a könyök vagy a sarkak, de a téli hidegben, főleg, ha a bőröd hajlamos a szárazságra, akkor a kezekre, vékony rétegben pedig akár az arcodra is használhatod, hogy ne csípje ki a hideg és a szél.

A sheavaj már önmagában is szuper, de ha néhány perc alatt fel szeretnéd dobni valamivel a krémet, akkor szerezz egy tábla organikus eredetű, és kifejezetten magas, legalább 80-90 százalékos kakaótartalmú csokoládét.

A kakaóban található antioxidánsok segítik a bőr regenerálódását és a sejtek megújulását, így azok nem csak ellenállóbbak lesznek, még a ráncokat is kisimítják.

Egy kis tégelynyi sheavajat olvassz meg vízgőz fölött, egy másik lábasban pedig olvassz meg egy kocka csokoládét.

A két folyadékot végül keverd alaposan össze, amíg homogén nem lesz, és hagyd megszilárdulni.

Egy nagyobb tégelyhez elég egyetlen kocka csokoládé, különben a krémnek túl erős lehet a színe.

Illatos olajok

Ha már van valamilyen krémed, esetleg egy egyszerű, gyógyszertári, natúr hidratálókrémet szeretnél feldobni egy kicsit, arra nincs is jobb módszer, mintha a szőlőmagolajhoz nyúlsz.

Ez a nagyszerű olaj ugyanis nemcsak kellemes illatű, de a szőlőmagban található antioxidánsoknak és számos vitaminnak köszönhetően a bőr sejtjeit is hidratálja, így azok több nedvességet megkötve hidratáltabbak maradnak, nem száradnak ki, és a már kialakult ráncok is halványodhatnak.

A tökéletes eredmény érdekében kizárólag a legmagasabb minőségű, bio illóolajokat használd, hiszen csak ezek alkalmasak arra, hogy a bőrödre is felkend őket. A szőlőmagolajat más olajokkal is gazdagíthatod, 6 csepp szőlőmagolajhoz egy csepp levendulát és egy csepp jojobát is adhatsz a finomabb illatok és a selymesebb bőr érdekében.

Kókuszos álom

Ez a recept azoknak fog beválni, akik szeretik, ha egy krém nem csak hatékony, de még az illata is finom, így szinte már alig várod, hogy reggel vagy este az arcodra kenhesd. Az alapot 30 gramm kókuszvaj és ugyanennyi sheavaj keveréke adja, amelyek nem csak gazdagon táplálnak, de már az illatuk is remek.

A vajakat vízgőz fölött olvaszd óvatosan össze, majd szúrj fel két E-vitamin kapszulát, és a tartalmukat csepegtesd a krémbe. Az E-vitamin létfontosságú a szép és hidratált bőr megőrzéséhez.

Ez után a krémbe csepegtess 15 csepp sárgabarackmag olajat, ami értékes összetevőket tartalmaz, és az illata is mesés. A krémet alaposan keverd el, majd tedd tégelybe és hagyd egy napig állni, mielőtt használni kezded az illatos, tápláló kencét.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!