Őszi regeneráló arc- és hajpakolások, házilag

Horváth Petra
Írta: ,

Minden rosszban van valami jó, és ez igaz az őszi borongós napokra is, hiszen ilyenkor legalább több idő jut arra, hogy magunkkal foglalkozzunk. Ebben a megterhelő időszakban amúgy is elkel minden segítség, hogy ellenállóbbá váljunk a járványokkal és megpróbáltatásokkal szemben, a testünk pedig különösképpen meghálálja a gondoskodást. A testápolási rutin szerves részét képzik a különböző pakolások, bár idő hiányában ezt szeretjük elhanyagolni.

Pedig egy-egy pakolás csodákat képes művelni a bőrrel és a hajjal, csupán türelemre és a megfelelő hozzávalókra van szükség. Most elhoztam öt olyan házilag is elkészíthető pakolást, mely kizárólag természetes alapanyagokból készül, s melyeknek hatása már bizonyított!

Nyugtató zabpelyhes maszk Kép forrása: giaoduc.net.vn

Gyakran előfordul, hogy ősszel a bőr érzékennyé válik, feszül, és olykor még kissé fáj is. Erre a legjobb megoldás, ha egy nyugtató pakolással kényeztetjük.

Hozzávalók: 1/3 bögre zabpehely (a kisebb szemű), ½ bögre meleg víz, 1 evőkanál méz, 1-2 evőkanál natúr joghurt (a legjobb a kimért verzió).

A zabot áztassuk a melegvízbe nagyjából 5 percre, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. Az így kapott maszkot kenjük fel az arcbőrre, és hagyjuk hatni 10 percig. Ezután öblítsük le alaposan vízzel, és hagyjuk megszáradni a bőrünket. Ne használjunk törölközőt! Hagyjuk, hogy magától szívja be a nedvességet a bőrünk.

Ezt a maszkot egyébként a kézen és karon is alkalmazhatjuk, illetve a lábakon, természetesen minél nagyobb a felület, úgy emelkedik arányosan a hozzávalók mértéke is. Hetente egyszer, vagy akár többször is alkalmazhatjuk!

A fényesebb és feszesebb arcbőrért Kép forrása: halfbakedharvest.com

Ezzel a pakolással visszaállíthatjuk a bőr természetes ragyogását, és feszesebbé, egyenletesebbé varázsolhatjuk.

Hozzávalók: 1 tojás fehérje, ½ evőkanál méz, ½ evőkanál citromlé, egy kisebb ecset.

Keverjük össze a hozzávalókat egy villa segítségével, ügyelve arra, hogy ne váljon túl habossá a pakolásunk.

Ha elkészült, egy ecset segítségével vigyük fel az arcbőrre, majd 30 percig hagyjuk hatni.

Ezt követően bő vízzel öblítsük le, ha fokozni szeretnénk a hatását, akkor hideg-meleg váltózuhannyal is átmoshatjuk az arcbőrünket. A hatás garantáltan nem marad el! Feszesebb, rugalmasabb, és élettel telibb lesz a bőr. Hetente egyszer alkalmazzuk, a hosszútávú hatás érdekében.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!