Őszi regeneráló arc- és hajpakolások, házilag

Horváth Petra
Írta: ,

Minden rosszban van valami jó, és ez igaz az őszi borongós napokra is, hiszen ilyenkor legalább több idő jut arra, hogy magunkkal foglalkozzunk. Ebben a megterhelő időszakban amúgy is elkel minden segítség, hogy ellenállóbbá váljunk a járványokkal és megpróbáltatásokkal szemben, a testünk pedig különösképpen meghálálja a gondoskodást. A testápolási rutin szerves részét képzik a különböző pakolások, bár idő hiányában ezt szeretjük elhanyagolni.

Pedig egy-egy pakolás csodákat képes művelni a bőrrel és a hajjal, csupán türelemre és a megfelelő hozzávalókra van szükség. Most elhoztam öt olyan házilag is elkészíthető pakolást, mely kizárólag természetes alapanyagokból készül, s melyeknek hatása már bizonyított!

Szárazság elleni arcmaszk Kép forrása: goldmountainbeauty.com

A hűvös, szeles idő könnyedén kiszáríthatja az arcbőrünket, még akkor is, ha amúgy nem hajlamos a szárazságra. A legjobb megoldás, ha kettős hidratálást vetünk be, külsőleg és belsőleg, ami annyit tesz, hogy ügyelünk a megfelelő folyadékbevitelre – ha lehet, ez csak víz legyen –, és hidratáló arcpakolást alkalmazunk.

Szerencsére rengeteg természetes összetevő áll rendelkezésünkre, melyek jó eséllyel akár a konyhánkban is megtalálhatók.

Hozzávalók: ½ érett avokádó, 2 evőkanál méz, ½ teáskanál kókuszolaj.

A hozzávalókat keverjük jó alaposan el, akár turmix segítségével, a lényeg az, hogy kenhető állagot kapjunk, tehát se nem túl hígat, se nem túl darabosat. A felkenést követően hagyjuk 10-15 percig az arcon, majd vízzel jó alaposan öblítsük le. Kevésbé száraz bőrön heti egy alakalommal elegendő alkalmazni, de ha súlyosabb a helyzet, akkor akár 3 naponta is készíthetünk ilyen pakolást.

A fényesebb és feszesebb arcbőrért Kép forrása: halfbakedharvest.com

Ezzel a pakolással visszaállíthatjuk a bőr természetes ragyogását, és feszesebbé, egyenletesebbé varázsolhatjuk.

Hozzávalók: 1 tojás fehérje, ½ evőkanál méz, ½ evőkanál citromlé, egy kisebb ecset.

Keverjük össze a hozzávalókat egy villa segítségével, ügyelve arra, hogy ne váljon túl habossá a pakolásunk.

Ha elkészült, egy ecset segítségével vigyük fel az arcbőrre, majd 30 percig hagyjuk hatni.

Ezt követően bő vízzel öblítsük le, ha fokozni szeretnénk a hatását, akkor hideg-meleg váltózuhannyal is átmoshatjuk az arcbőrünket. A hatás garantáltan nem marad el! Feszesebb, rugalmasabb, és élettel telibb lesz a bőr. Hetente egyszer alkalmazzuk, a hosszútávú hatás érdekében.