„Orrbitális” szépséghibák, melyek varázsütésre eltűnhetnek, avagy az orrplasztikai műtét csodája

Dr. Varga Klára
Írta: ,
„Orrbitális” szépséghibák, melyek varázsütésre eltűnhetnek, avagy az orrplasztikai műtét csodája

A szimpátia elnyerésében döntő szerepet játszik az orrunk. Dr. Varga Klára plasztikai sebész szakértőnket kérdeztük arról, milyen technikával és eredménnyel számolhatnak azok, akik orrplasztikára vállalkoznak ma, Magyarországon!

Első benyomás – reflektorfényben az orr

Linda Blair klinikai pszichológus szerint mindössze hét másodpercnyi idő áll rendelkezésünkre, hogy másokban megszülessen az első benyomás rólunk, mely mind a magán- mind az üzleti kapcsolatokban kulcsfontosságú. A fizikai megjelenés, a külcsín, amit látunk - legyen szó akár üzleti megbeszélésről, állásinterjúról vagy randiról - véleményalkotásunkat nagymértékben befolyásolja.
Kísérletek eredményei szerint egy találkozás során a partner arcát, mimikáját, külső megjelenését jobban megjegyezzük, mint azt, amit mondott. Kijelenthető, hogy a kinézet nagy hatással van szerelmi életünk és karrierünk alakulására, egy üzleti megbeszélésnél a további együttműködés sikerére.
A szimpátia elnyerésében döntő szerepet játszik az orrunk. Arcunk legkiemelkedőbb részeként meghatározza az arc karakterét, és attól függően, hogy mely népcsoporthoz tartozunk, változó és jellegzetes a formája. Egyesek szerint jellemzi a személyiséget is, a jellem első számú indikátorának tekintik.  Az ókori görög és római időkben a hosszú, egyenes orr például erőt és hatalmat jelképezett, mintegy a státusz „testet öltött” szimbólumaként.

Elrejteni a takargatnivalót?
Minden embernek van olyan testrésze, amit nem szeret magában, amit igyekszik elrejteni a mások elől. Míg a testünkön lévő kisebb- nagyobb esztétikai hibákat ruházattal, előnyös öltözködéssel elfedhetjük, bizonyos mértékben még korrigálhatjuk is, addig az orrunkat - ami bizony a legjobban „kilóg” az arcunkból - nem takargathatjuk semmivel, hacsak nem cirkuszi bohócként nevettetünk. 
 
A legtöbben nem fájdalmasan szemet szúró sasorral születünk, mégis mindannyian megcsodáljuk Tom Cruise és Julia Roberts tökéletes kinézetű szaglószervét, és titkon talán vágyunk is rá. Az emberek gyakran úgy érzik, nincs más választásuk, és elfogadják orrukat olyannak, amilyen, a kozmetikai sebészetnek hála azonban ez már nem szükségszerű. Akár közhely, akár nem: nem rágódni kell a problémákon, vagy beletörődni a helyzetbe, hanem megoldani őket. Napjainkra már egyre kevésbé számít tabunak a plasztikai beavatkozás: a Nose Art a szélesebb közönség számára is elérhetővé vált.
„Részben annak köszönhető, hogy az orrplasztika műtéti technikája ma már olyan szintre fejlődött, hogy minden szükséges beavatkozás nagy biztonsággal elvégezhető. Segítségével belülről is lehet az orrot korrigálni, így külső hegek nem keletkeznek az orrplasztika során. Nyitott műtét után is csak az alsó részen marad észrevehetetlen, apró heg” – magyarázza dr. Varga Klára plasztikai sebész, fül- orr- gégész szakorvos, A Bien szakértője.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?