Nyomd ki helyesen a mitesszereket! Szabályok, amiket minden nőnek ismernie kéne

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
Nyomd ki helyesen a mitesszereket! Szabályok, amiket minden nőnek ismernie kéne

Kép forrása: rd.com

Mitesszeres az arcbőröd? Nem mindegy, hogyan távolítod el a mitesszereket, és miként gondolkodsz magadról. Mikor kell kozmetikushoz, bőrgyógyászhoz fordulnod? Erről szól cikkünk.

Ezért van mitesszered

A mitesszerképződés oka, hogy a pórusok belsejében felfokozódik az elszarusodási folyamat. Zsírból és szarusejtekből dugó jön létre, ami megakadályozza, hogy a faggyú rendesen kiürüljön.

Ha ez inkább a pórus felső részében történik, akkor a levegő oxigénjétől oxidálódik, és sötétszürke színűvé válik. A pórus alsó részében kialakuló elzáródás viszont cisztaszerű göböt okoz, aminek nem látszik a kivezető nyílása, és ekkor zárt mitesszer alakul ki.

Kinyomás

A mitesszerek ellen a legjobb módszer, ha egy kozmetikus rendszeresen kinyomkodja őket. Ha mégis mániád a nyomkodás, arra vigyázz, hogy piszkos kézzel, az arcbőr megtisztítása nélkül, mindennap ne nyomkodd, mert így aknévá fejlődhet, ami sokkal csúnyább és nehezebben eltávolítható. 

Hetente egyszer a kíméletes és szakszerű kinyomás tökéletes megoldást jelent, de csakis tiszta körülmények között, steril kozmetikai papírkendővel végezheted!

Csak jól látható mitesszert szabad eltávolítani. A bőr alatti pici göböcskék miatt havonta egyszer egy kozmetikust keress fel.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!