Nyári smink tanácsok - 5 tipp a profiktól

Szőke Angéla
Írta: ,
Nyári smink tanácsok - 5 tipp a profiktól

Kép forrása: JulyPi/Depositphotos.com

Ha a nyári sminkről van szó, az egyetlen termék, amiből sokat és vastagon érdemes viselnünk, az a fényvédős arckrém, a kánikulában ugyanis minden egyetlen perc alatt olvad le az arcunkról, amint kiléptünk a tikkasztó hőségbe. Ilyenkor a sminkesek könnyű, krémes állagú, vagy átlátszó púder-alapú termékeket ajánlanak, melyek segítségével sminkünk nem változik maszatos masszává a melegben.

Fontos megemlítenünk, hogy - évszaktól függetlenül – a szép arc a bőrápolásnál kezdődik. Hetente radírozzuk le arcunkat és minden nap gondoskodjunk a lehető legmagasabb szintű fényvédelemről, ami minimum 30, de inkább 50-es faktorszámú legyen.

Sminktelen smink Kép forrása: alexhalay/Depositphotos

Vastag sminkben képtelenség a melegben létezni, hiszen az arcunkra csapódó pára és az izzadtság miatt egyből megfolyik a „”.

Ez nemcsak csúnya látvány, hanem a bőrünknek sem tesz jót.

Ezt elkerülendő a szakemberek azt ajánljak, hogy csak a legszükségesebbet viseljük magunkon.

Egy kis korrektor a szem alatti karikák és a bőrhibák eltüntetésére, esetleg egy vékony réteg alapozó, amit az ujjunkkal viszünk fel, majd egy kis szájfény és szempillaspirál, nem is kell más.

Ez elég ahhoz, hogy ne érezzük magunkat csupasznak, de ennél több nem is kell nyáron.

 

Biztonságos barnulás Kép forrása: Puhhha/Depositphotos

Az UV sugárzás káros hatásait nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hiszen ha negyven éves korod után is szép bőrre vágysz, akkor már most komolyan kell venned a fényvédelmet.

A szoláriumot el kell felejteni és a napra is csak ötvenes faktorszámú krém védelme alatt ajánlott menni, amit két-három óránként újrakenünk.

Hogy így hogyan lesz szép, napbarnított színed?

Természetesen egy kis bronzer segítségével!

Akár púder, akár krém alapú terméket használsz, az arcod „csúcspontjaira” vidd fel, mint például az orrnyerged, pofacsontod vagy a halántékod feletti rész, ekkor lesz igazán természetes az összhatás.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!