Nyár végi szépségápolás 7 lépésben, hogy ősszel is tündökölj

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Nyár végi szépségápolás 7 lépésben, hogy ősszel is tündökölj

Egész évben, de legalábbis tavasszal garantáltan arra hajtunk, hogy nyáron a topformánkat hozhassuk, így éppen ennek a csodás évszaknak a végén vagyunk hajlamosak a lazításra. Ideje ezt elfelejteni, és nyár végén is időt szánni a legfontosabb szépségápolási rutinokra.

Fodrászlátogatás
Az egyik legalapvetőbb szépségápolási rutin, amire időt kell szakítanod nyár végén, az a fodrászlátogatás
 
Ez akkor is igaz, ha egyébként gőzerővel növeszted a hajadat, ugyanis a napsugárzás hatására sokat fakult a színe, és a strandolás miatt egész biztosan ráfér egy kis frissítés a hajvégekre.
 
Ha otthon fested a hajadat, akkor erre szakíts időt, majd utána látogasd meg a fodrászodat és kérd meg, hogy távolítsa el a töredezett, száraz hajvégeket. Ha van kedved, akár frizurát is válthatsz, hogy izgalmasabb legyen az ősz.
Manikűr és pedikűr frissítése

A manikűr a legtöbb nő esetében alapvető, hiszen kezeink mindig szem előtt vannak, így ez a rész nem igazán tekinthető szezonális rutinnak. 

Más a helyzet a pedikűrrel, amire sokan csupán akkor szánnak időt, amikor beköszönt a meleg és a szandálszezon, ősszel már egyáltalán nem foglalkoznak a repedezett sarkakkal, vagy a lepattogzott körömlakkal. 
 
Itt az ideje, hogy erre a rutinra is szánj néhány percet az év többi szakában, mert bár nincs olyan szinten közszemlére téve a lábad, mint nyáron, azért egyáltalán nem mindegy, milyen állapotban vannak a sarkaid és a körmeid
 
Ha nem pedikűrösnél, akkor otthon fordíts időt erre, legalább havonta egyszer – ennyi mindenkinek belefér.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján