8 termék a neszesszeredben, ami feleslegesen van benne

Nagy Rebeka
Írta: ,
8 termék a neszesszeredben, ami feleslegesen van benne

Mióta használod a jelenlegi szempillaspirálod? Őszintén. És az alapozó szivacsot? Talán nem is gondolnád, mennyit árthatsz magadnak azzal, ha lejárt kozmetikumokat használsz! De nem csak ezeket kell száműznöd a neszesszeredből – olyan termékeket is mutatok, amiknek ugyan nincs szavatossági ideje, praktikussági vagy egyéb szempontokból mégis ideje megválnod tőlük.

Szempilla-göndörítő Kép forrása: anthropologie.com

Nem csak azokról a termékeknek kell búcsút intened, amelyek megromolhatnak – vannak olyanok is, amiktől azért ajánlott megszabadulnod, mert többet ártanak, mint használnak.

A szempilla-göndörítő is ezek közé tartozik, mert hiába csinál szép, íves pillákat használat után, sajnos megtöri a szálakat, így pedig egy idő után már nem nagyon lesz mit göndöríteni...

Régi alapozó vagy korrektor

Ha nem használsz minden nap alapozót, valószínűleg a tégely tartalma nálad is jó sokáig kitart.

Igen ám, csakhogy a krém állagú sminktermékeknek is van szavatossági ideje (általában 12-18 hónap), amit sajnos ritkán tüntetnek fel a csomagoláson.

Szerencsére azonban van pár jel, ami arról árulkodik, hogy ideje megválnod tőlük!

Ha az alapozód festékében kisebb, összeállt pöttyöket látsz, vagy a termék állaga teljesen megváltozik –például kiválik az olaj az alapozóból, akkor sajnos eljött a kidobás ideje!

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő