8 termék a neszesszeredben, amitől ideje megszabadulnod

Írta: ,

Mióta használod a jelenlegi szempillaspirálod? Őszintén. És az alapozó szivacsot? Talán nem is gondolnád, mennyit árthatsz magadnak azzal, ha lejárt kozmetikumokat használsz! De nem csak ezeket kell száműznöd a neszesszeredből – olyan termékeket is mutatok, amiknek ugyan nincs szavatossági ideje, praktikussági vagy egyéb szempontokból mégis ideje megválnod tőlük.

Régi alapozó vagy korrektor

1/8 Régi alapozó vagy korrektor

Ha nem használsz minden nap alapozót, valószínűleg a tégely tartalma nálad is jó sokáig kitart.

Igen ám, csakhogy a krém állagú sminktermékeknek is van szavatossági ideje (általában 12-18 hónap), amit sajnos ritkán tüntetnek fel a csomagoláson. Szerencsére azonban van pár jel, ami arról árulkodik, hogy ideje megválnod tőlük!

Ha az alapozód festékében kisebb, összeállt pöttyöket látsz, vagy a termék állaga teljesen megváltozik –például kiválik az olaj az alapozóból, akkor sajnos eljött a kidobás ideje!

Beszáradt szempillaspirál Kép forrása: bloglovin.com

2/8 Beszáradt szempillaspirál

A szempillaspirál cseréje higiéniai szempontból nagyon fontos, ugyanis ez a leggyorsabban és legkönnyebben romlandó sminktermék – általában három-hathavonta érdemes újat venni belőle.

Amikor már alig van festék a kefén, és felkenve darabosan összeáll a szempilláidon, nem érdemes tovább küzdeni vele.

Ez a száradás attól alakul ki, hogy a kefe kihúzásánál levegő kerül a tubusba, és ettől összeáll benne a festék.

Szempilla-göndörítő Kép forrása: anthropologie.com

3/8 Szempilla-göndörítő

Nem csak azokról a termékeknek kell búcsút intened, amelyek megromolhatnak – vannak olyanok is, amiktől azért ajánlott megszabadulnod, mert többet ártanak, mint használnak.

A szempilla-göndörítő is ezek közé tartozik, mert hiába csinál szép, íves pillákat használat után, sajnos megtöri a szálakat, így pedig egy idő után már nem nagyon lesz mit göndöríteni...

Piszkos sminkszivacs Kép forrása: metro.co.uk

4/8 Piszkos sminkszivacs

A sminkszivacsok tökéletesek az alapozód felrakásához vagy a kontúrok elsatírozásához, nagyon fontos azonban, hogy csak párszor használatosak (maximum 5 alkalommal)!

Sőt, már az első használat után is mosd ki a szivacsot, hiszen beszívja az alapozót, és nagyon könnyen piszkolódik.

Ha nem szeretnél néhány naponta újat venni, válassz helyette beauty blendert, ami örök életű – azonban ezt is minden használat után ki kell mosni!

Sminklemosó kendő

5/8 Sminklemosó kendő

A sminklemosó kendő az egyik legjobb sminkeltávolító, hiszen nagyon könnyen meg tudod vele tisztítani az egész arcodat.

Sajnos azonban sokszor találkozom olyannal, hogy valaki lemossa a sminkjét a kendővel, majd visszarakja azt a csomagolásába, mondván, nem használta el teljesen.

Ez nagyon nagy hiba, mert a bacilusok nagyon könnyen elterjednek a nedves csomagolásban, és az összes többi kendőre is átmásznak.

Kupak nélküli szem- vagy szájceruza

6/8 Kupak nélküli szem- vagy szájceruza

A kupak azért lett kitalálva, hogy védje a ceruza hegyét a letöréstől és a szennyeződésektől.

Kupak nélkül semmiképp se tedd vissza a neszesszeredbe, mert egyrészt állandóan le fog törni és mindent összeken, másrészt nagyon nem higiénikus, ha így használod majd a szemedre vagy a szádra.

Puffni Kép forrása: bloglovin.com

7/8 Puffni

Puffni általában minden kőpúderhez jár, én mégis inkább azt javaslom, hogy válj meg tőle, és használj helyette púderecsetet.

Utóbbi sokkal praktikusabb, és könnyebben is lehet tisztítani, mint a puffnit!

Régóta őrzött szájfény

8/8 Régóta őrzött szájfény

Ha szájfénypárti vagy, biztosan neked is megvan a kedvenced, amit nap mint nap használsz, és valószínűleg lapulnak olyan árnyalatok is a neszesszeredben, amiket csak alkalmakkor veszel elő.

Nos, ha ezeket az alkalmi darabokat már több mint 3 hónapja őrizgeted, sajnos itt az ideje megválnod tőlük, hiszen a szájfény is könnyen megromolhat.

Ezt egyébként könnyen észreveheted: ragacsosabb lesz, nehezebben kenhető, és a szaga is megváltozhat.