Nem is olyan egyszerű, mint gondolnád! A tökéletes pirosítás titkai

Írta: ,

A pirosítás a sminkelés utolsó lépése, amellyel üdévé varázsolhatod az arcod, és harmonikussá teheted az egész sminked. Csak felviszed egy ecset segítségével, és kész is – egyszerűnek tűnik, pedig valójában sok múlik azon, hogy milyen színt választasz, és az arcod mely részét emeled ki vele. Az alábbiakban összegyűjtöttem neked a legfontosabb szempontokat, hogy a pirosításod tökéletes legyen!

A textúra kiválasztása

1/5 A textúra kiválasztása

A tökéletes hatás érdekében az első és legfontosabb feladat, hogy a bőrtípusod alapján válaszd ki a megfelelő pirosítót. Ami a textúrát illeti, többféle csoportosítás is létezik, de én most a 2 legalapvetőbbet mutatom be neked.

Por állagú pirosítók: A por pirosítók a legelterjedtebbek, hiszen a legtöbb bőrtípushoz illenek, kivéve a nagyon száraz bőrt – a por állag azt még jobban kiszárítja, így kellemetlen, húzó érzést vált ki, ráadásul esztétikailag sem nyújt túl szép látványt. Ha ilyen a bőrtípusod, a következő kategóriából válogass!

Krém állagú pirosítók: A száraz és normál bőrű lányoknak csak ilyet szabadna használnia, hiszen plusz hidratálást biztosít, és szépen el lehet oszlatni a bőrfelületen, nem kelt természetellenes hatást. Magától értetődik, hogy zsíros bőrre nem jó választás, hiszen csak még fényesebbnek tűnik tőle az arc. 

A tökéletes árnyalat

2/5 A tökéletes árnyalat

Az árnyalat kiválasztásánál mindig szem előtt kell tartanod a bőrtónusod.

Világos, hideg tónusú bőr: A nagyon világos bőrtónushoz az egyik legjobb választás a halvány rózsaszín arcpír, ami nem túl élénk, de mégis üdévé varázsolja az arcot.

Megengedett még a világos barnás árnyalat is – arcpír esetében ez mindig matt, hiszen ami fényes, az már bronzosító, és teljesen más hatást érhetsz el vele.

Normál bőr: A normál bőrhöz tulajdonképpen minden árnyalat illik, itt inkább a pirosító mennyiségén van a hangsúly. Ha túl keveset viszel fel, félő, hogy az arcod sápadtnak fog tűnni, ha pedig túl sokat, akkor természetellenes, már-már bohócszerű lesz a hatás.

Sötét, meleg tónusú bőr: A sötét bőrtónushoz nyáron a barnás, terrakottás árnyalatok, télen pedig inkább a barackos és a pink színek illenek a legjobban.

A pirosító ecset

3/5 A pirosító ecset

Rengeteget számít, hogy mivel viszed fel a pirosítót az arcodra.

Soha ne próbáld meg kézzel, mert úgy nagyon nehéz szépen eldolgozni, legyen szó por vagy krém állagú termékről.

A tökéletes pirosító ecset közepes méretű, tehát nem túl nagy, mint a púderecset, és nem túl kicsi, mint a szemhéjporhoz használandó ecset.

A feje átlósan vágott, aminek köszönhetően könnyebb felvinni a festéket az arccsontokra.

Pirosítás arcforma szerint

4/5 Pirosítás arcforma szerint

Gondoltad volna, hogy az arcformád is befolyásolja, hova érdemes felvinned a pirosítót?

Ovális arcforma: Ilyen arcformánál az almácskákra kell tenned a pirosítót, amik akkor jelennek meg, amikor mosolyogsz.

Fontos, hogy ne vízszintesen vidd fel, hanem a szád irányából a fültöved felé vezesd a vonalat!

Hosszúkás arcforma: A legfontosabb, hogy semmiképp se vidd fel túlságosan alulra a pirosítót, inkább az arcod közepére koncentráld, és kicsit behúzhatod a vonalat az orrod felé is.

Kerek arcforma: A kerekséget úgy tudod ellensúlyozni, hogy a pirosítót szinte függőleges irányban viszed fel az arcodra, ezzel optikailag hosszítva és vékonyítva az arcformád.

Szögletes arcforma: Szögletes arcnál a lényeg az, hogy a pirosító mindig az almácskáidra kerüljön, és lehetőleg kerek formában vidd fel, így nem emeled ki az éles vonalaidat.

Így vidd fel

5/5 Így vidd fel

Most, hogy már megvan a megfelelő pirosítód és hozzá az ecseted, valamint azt is tudod, arcod mely részére kell felvinned, nem marad más hátra, mint maga a művelet! :)

Az ecsetet rakd a pirosítóba úgy, hogy ne kerüljön rá nagyon sok festék – ha így történt, kicsit porold le a kézfejeden.

Ezután kezdd el a pirosítást az almácska belső, orrhoz közeli részétől, és az arcformádnak megfelelő módon haladj kifelé körkörös mozdulatokkal, ezáltal azonnal szépen elsatírozod a pirosítót.