Műszempilla felrakása otthon: kövesd a profi tippeket

Nagy Rebeka
Írta: ,

A műszempilla azonnal kiemeli a tekintetedet és feldobja a sminkedet, ráadásul mindössze 5-10 perc extra ráfordítással igazán drámai hatást érhetsz el vele. Ez lenne a pozitív oldal. És hogy mi a negatív? Ha próbálkoztál már tincses vagy soros pillák felrakásával, akkor biztosan tudod, hogy elsőre nem kimondottan könnyű műveletről van szó (a ragasztó nem köt meg, a belső szemzugban feljön a pillasor... ismerős?). Most viszont egy olyan útmutatót készítettem, amivel az összes lehetséges katasztrófát elkerülheted!

Soros szempilla: A pilla kiválasztása

Bármilyen ellentmondásosan is hangzik, a műszempillák esetében is érdemes a természetességre törekedni, és olyan verziót választani, ami a leginkább hasonlít egy hosszú, sűrű, de valódi pillasorra!

Ahhoz, hogy ezt megtaláld, három szempontra érdemes odafigyelned: a pilla sűrűségére/tömöttségére (itt arra törekedj, hogy a szálak között át lehessen látni), a hosszára (ne takarja el a teljes szemhéjadat) és az anyagára.

Utóbbival kapcsolatban jó hír, hogy mostanában már rengeteg jó minőségű műszempillát készítenek műanyagból is – csak arra figyelj, hogy az általad kiválasztott darab visszafogottan és természetesen csillogjon, a túlzottan fényes anyagú pillák ugyanis silány hatást keltenek, és messziről üvölt róluk, hogy nem igaziak. 

Soros szempilla: A ragasztó kiválasztása

A pilla mellett a második legfontosabb dolgod a ragasztó kiválasztása lesz – ebből sajnos nem érdemes az alapból a szempillák mellé csomagolt termékeket használni, mert a legtöbbször rossz minőségűek, és egyáltalán nem tartósak.

Nekem a DUO nevű ragasztó vált be, amit egyébként a legtöbb drogériában (de a Müllerben biztosan) beszerezhetsz. 

Ez egy nagyon erős ragasztó, de könnyű vele bánni, és a nagy kiszerelés miatt sokáig elég.