Soros és tincses műszempilla felrakása otthon – Kövesd a profi tippeket!

Írta: ,

A műszempilla azonnal kiemeli a tekintetedet és feldobja a sminkedet, ráadásul mindössze 5-10 perc extra ráfordítással igazán drámai hatást érhetsz el vele. Ez lenne a pozitív oldal. És hogy mi a negatív? Ha próbálkoztál már tincses vagy soros pillák felrakásával, akkor biztosan tudod, hogy elsőre nem kimondottan könnyű műveletről van szó (a ragasztó nem köt meg, a belső szemzugban feljön a pillasor... ismerős?). Most viszont egy olyan útmutatót készítettem, amivel az összes lehetséges katasztrófát elkerülheted!

Soros szempilla: A pilla kiválasztása

1/7 Soros szempilla: A pilla kiválasztása

Bármilyen ellentmondásosan is hangzik, a műszempillák esetében is érdemes a természetességre törekedni, és olyan verziót választani, ami a leginkább hasonlít egy hosszú, sűrű, de valódi pillasorra!

Ahhoz, hogy ezt megtaláld, három szempontra érdemes odafigyelned: a pilla sűrűségére/tömöttségére (itt arra törekedj, hogy a szálak között át lehessen látni), a hosszára (ne takarja el a teljes szemhéjadat) és az anyagára.

Utóbbival kapcsolatban jó hír, hogy mostanában már rengeteg jó minőségű műszempillát készítenek műanyagból is – csak arra figyelj, hogy az általad kiválasztott darab visszafogottan és természetesen csillogjon, a túlzottan fényes anyagú pillák ugyanis silány hatást keltenek, és messziről üvölt róluk, hogy nem igaziak. 

Soros szempilla: A ragasztó kiválasztása

2/7 Soros szempilla: A ragasztó kiválasztása

A pilla mellett a második legfontosabb dolgod a ragasztó kiválasztása lesz – ebből sajnos nem érdemes az alapból a szempillák mellé csomagolt termékeket használni, mert a legtöbbször rossz minőségűek, és egyáltalán nem tartósak.

Nekem a DUO nevű ragasztó vált be, amit egyébként a legtöbb drogériában (de a Müllerben biztosan) beszerezhetsz. 

Ez egy nagyon erős ragasztó, de könnyű vele bánni, és a nagy kiszerelés miatt sokáig elég.

Soros szempilla: A ragasztózás

3/7 Soros szempilla: A ragasztózás

A soros műszempillához készült ragasztók általában szilikon alapúak (a DUO is ilyen). Ez azért jó, mert könnyen le tudod húzni őket a bőrödről, nem hagynak maguk után pirosodást, és nem károsítják a saját szempilláidat, cserébe viszont csak egy alkalomra szóló tartósságot biztosítanak. 

A használathoz első lépésben fogd meg a soros pillát úgy, hogy a ragasztásra váró oldala befelé álljon, majd a ragasztóból nyomj ki egy kicsit a kézfejedre. Ezután a tubus hegyét mártsd bele a ragasztóba, és kezdd el felvinni vele az anyagot a pilla belső felére úgy, hogy egyenletes legyen.

Aztán figyelj, mert most jön az egyik legfontosabb lépés: várj egy kicsit, amíg megköt a ragasztó (sokkal ragacsosabbá válik) és csak azután lépj tovább a következő lépésre. 

Soros szempilla: Illeszd fel a szemedre!

4/7 Soros szempilla: Illeszd fel a szemedre!

Miután megvan a kész sminked és beragasztóztad a szempillát, jöhet az illesztés! A folyamatot kezdd a szemed külső sarkából, majd óvatosan nyomkodva haladj befelé, a saját szempillasorodhoz nagyon közel (ha nagy a hézag a két pillasor között, az elég furcsán mutat).

Ahogy elérsz a szemed közepéig, fogj egy szemöldökcsipeszt és csípd össze a pilla elejét, majd ennek a segítségével nyomd oda a műszempillát a saját szempillatövedhez – erre azért van szükség, mert a belső szemzug kicsi, és nehezen férnél oda az ujjaddal. Miután ez kész, még ne nyisd ki a szemed, hanem óvatosan nyomkodd át az egész pillasort, és várj pár másodpercet, hogy fixen megragadjon.

Soros szempilla: Tedd láthatatlanná!

5/7 Soros szempilla: Tedd láthatatlanná!

Ha készen vagy az illesztéssel, nincs más dolgod, mint beleolvasztani a pillát a sminkedbe!

Ezt legegyszerűbben úgy érheted el, ha húzol egy olyan tusvonalat, ami a szempilla ragasztós részén is átfut, és eltakarja a lehetséges nyomokat.

De az is jó megoldás, ha egy sötétbarna szemhéjporral átmész a szempillatövön, természetesebbé téve a hatást. 

Tincses szempilla: Hova rakjam fel?

6/7 Tincses szempilla: Hova rakjam fel?

Nem gondolnád, de a tincses műszempilla felrakása sokaknak könnyebb, mint a sorosé, hiszen itt kisebb a ragasztani hivatott felület. A tincses szempillák vásárlásakor arra figyel, hogy minimum két méretet vegyél: én S-est és M-est szoktam (az L-est csak azoknak ajánlom, akiknek nagyon hosszú a saját pillájuk).

A felrakást a szem külső szemzugából, a nagyobb méretű tincsekkel kezdd (ezeket egyenként, egy csipesszel fogva óvatosan – szinte épphogy – mártsd bele a ragasztóba és helyezd fel), a szemed középső részénél pedig állj át az eggyel kisebb méretre. 

Sűrűség tekintetében érdemes kettesével lépkedni, tehát minden két saját szempilla után rakj egy műszempillát! 

 

Tincses szempilla: Egy kis spirál

7/7 Tincses szempilla: Egy kis spirál

Miután felillesztetted az összes tincses szempillát, várd meg, hogy a ragasztó teljesen megszáradjon, majd jöhet egy kis (óvatos!) spirálozás.

A soros pilla esetében ez a lépés kimaradt, de tincsesnél feltétlenül szükség van rá, hiszen ez esetben az a cél, hogy a szálak tökéletesen összeolvadjanak a saját pilláiddal – így senki sem fogja észrevenni, hogy csaltál egy picit! :)