Műszempilla felrakása otthon: kövesd a profik trükkjeit

Kovács Andrea
Írta: ,
Műszempilla felrakása otthon: kövesd a profik trükkjeit

A műszempilla azonnal kiemeli a tekintetedet és feldobja a sminkedet, ráadásul mindössze 5-10 perc extra ráfordítással igazán drámai hatást érhetsz el vele. Ez lenne a pozitív oldal. És hogy mi a negatív? Ha próbálkoztál már tincses vagy soros pillák felrakásával, akkor biztosan tudod, hogy elsőre nem kimondottan könnyű műveletről van szó (a ragasztó nem köt meg, a belső szemzugban feljön a pillasor... ismerős?). Most viszont egy olyan útmutatót készítettem, amivel az összes lehetséges katasztrófát elkerülheted!

Soros szempilla: Illeszd fel a szemedre!

Miután megvan a kész sminked és beragasztóztad a szempillát, jöhet az illesztés! A folyamatot kezdd a szemed külső sarkából, majd óvatosan nyomkodva haladj befelé, a saját szempillasorodhoz nagyon közel (ha nagy a hézag a két pillasor között, az elég furcsán mutat).

Ahogy elérsz a szemed közepéig, fogj egy szemöldökcsipeszt és csípd össze a pilla elejét, majd ennek a segítségével nyomd oda a műszempillát a saját szempillatövedhez – erre azért van szükség, mert a belső szemzug kicsi, és nehezen férnél oda az ujjaddal. Miután ez kész, még ne nyisd ki a szemed, hanem óvatosan nyomkodd át az egész pillasort, és várj pár másodpercet, hogy fixen megragadjon.

Soros szempilla: A ragasztózás

A soros műszempillához készült ragasztók általában szilikon alapúak (a DUO is ilyen). Ez azért jó, mert könnyen le tudod húzni őket a bőrödről, nem hagynak maguk után pirosodást, és nem károsítják a saját szempilláidat, cserébe viszont csak egy alkalomra szóló tartósságot biztosítanak. 

A használathoz első lépésben fogd meg a soros pillát úgy, hogy a ragasztásra váró oldala befelé álljon, majd a ragasztóból nyomj ki egy kicsit a kézfejedre. Ezután a tubus hegyét mártsd bele a ragasztóba, és kezdd el felvinni vele az anyagot a pilla belső felére úgy, hogy egyenletes legyen.

Aztán figyelj, mert most jön az egyik legfontosabb lépés: várj egy kicsit, amíg megköt a ragasztó (sokkal ragacsosabbá válik) és csak azután lépj tovább a következő lépésre. 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!