Mitől ráncosodunk?

Fischer Anna
Írta: ,
Mitől ráncosodunk?

Azt mondják, hogy egy bizonyos kor után már az egész életünk az arcunkra van írva, hiszen a ráncok azt mutatják meg, amit a legtöbbet csináltunk életünkben. Ismerd meg a ráncosodást elősegítő tényezőket!

1. Hideg idő

Ha hideg van, akkor bőrünk nem tud megújulni, és sajnos nehezebben veszi fel a bevitt tápanyagokat is. Főleg arcunk és kezünk bőrére igaz, hogy ha túl sokat van szabadon a hidegben és nem kapja meg a kellő ápolást, akkor elvékonyodik a bőr és elveszíti rugalmasságát.
Ennek következtében pedig könnyebben lesz ráncos és petyhüdt, ami sajnos visszafordíthatatlan folyamat. Télen a hidegben ha hazamentünk, tisztítás után kenjük be arcunkat és kezünket külön télre ajánlott arc- illetve kézkrémmel, hogy megelőzzük a ráncosodást. A téli krémek zsírosabbak, mint a hagyományosak, így feltöltik arcunk és kezünk bőrét.

2. Dohányzás

Közismert tény, hogy a dohányzás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy bőrünk idő előtt veszítse el rugalmasságát. Az elsődleges tanács természetesen az lenne, hogy szokjunk le róla, de ha ez nem is megy, akkor is figyeljünk fokozottan oda a folyadékbevitelre, mivel a dohányzás mellett többet kell innunk, hogy ugyanazt a hidratált hatást érjük el, mint nemdohányzó társaink.
Emellett fokozottan figyeljünk arra, hogy esténként megtisztítsuk az arcunkat, ugyanis a füst is hagy nyomot rajta, és kívülről is szárítja, öregíti arcbőrünket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!