Mitől olyan csodálatos a koreai nők arcbőre?

Írta: ,

Kevés olyan ország van, ahol annyira irigylésre méltó a nők arcbőre, mint Koreában. De vajon mi a titkuk, meg lehet-e tanulni vagy csak a géneknek köszönhetik ezt az ajándékot? A koreai nők a legtöbb energiát bőrük ápolására szánják, az arcápolási szertartásuk minimum 10 lépésből áll. Természetesen van, aki ennél sokkal többet foglalkozik a bőrével, de lássuk, mik azok a trükkök, amiket akár mi is besűríthetünk a napi rutinba.

Arclemosás előtisztítással

1/5 Arclemosás előtisztítással

Nagyon fontos az esti arctisztítás. Sokan pár gyors mozdulattal eltávolítják az aznapi sminket, de ha jobban belegondolsz, mennyi időt töltesz a tus alatt, akkor rájössz, hogy az arcod ennél jóval alaposabb tisztítást érdemel.

Első lépésként olajos arctisztítóval távolítsd el a sminket és a felesleges zsírokat. Ezután vizes vattával is mosd meg az arcod,majd jöhet a mélytisztítás, amihez folyékony lemosót válassz. A koreai nők szerint ez az egyik titka a pattanásmentes arcbőrnek. Ha időd engedi, akkor a második és harmadik lépést reggel is ismételd meg – hiszen a bőröd az éjszaka során is zsírosodik – a lépéssort pedig egészítsd ki egy tonikkal. Ennek feladata a hidratáláson túl a bőr előkészítése lesz, hogy a tápláló lépéseket – például arckrém – megfelelően befogadja.

Radírozás személyre szabottan Kép forrása: weheartit.com

2/5 Radírozás személyre szabottan

Hetente egyszer? Havonta kétszer?

Erre nincs recept, függ a bőrtípusodtól.

Viszont a bőr rugalmassága és a pórusok mérete nagyban múlik azon, hogyan és milyen gyakorisággal távolítod el az elhalt hámsejteket.

Azt javasoljuk, hogy ha vannak kritikusabb területek az arcodon, például homlokodon vagy orrodon, akkor kifejezetten csak azokat a részeket radírozd le gyakrabban, az arc többi részét elég ritkábban.

Esszenciák, szérumok és maszkok Kép forrása: helloglow.co

3/5 Esszenciák, szérumok és maszkok

A koreai nők az alapos tisztítás után kihagyhatatlan lépésnek tartják a bőr ápolását. Az esszenciákat általában spriccelve viszik fel az arcukra, ami segít a bőr feszesen tartásában. A szérumok picit sűrűbbek az esszenciáknál, gyakran egyetlen csepp is elég belőlük. Tele vannak vitaminokkal, és az adott bőrproblémára igény szerint kiválaszthatod a neked megfelelőt. Így a bőröd pontosan olyan táplálást kap tőled, amire szüksége van.

Emellé – ha egy kis extrát szeretnél – heti 2-3 alkalommal használhatsz arcmaszkot is, amivel ugyancsak a speciális bőrigények kerülnek fókuszba.

Szemkörnyékápolás

4/5 Szemkörnyékápolás

Az arc szem körülötti része különleges figyelmet igényel, hiszen ez a rész ráncosodik a legkorábban.

A megfelelő szemkörnyékápoló már fél siker, de a felvitele sem mellékes!

A tévhittel ellentétben nem szükségesek a körkörös mozdulatok, inkább óvatos tapogatással dolgozd a bőrödbe a krémet, hogy ne húzd szét feleslegesen a bőrt, és hogy a hatóanyagok jobban felszívódjanak.

Hidratálás Kép forrása: kpophqpictures.minus.com

5/5 Hidratálás

Nem titok, a szép bőr nélkülözhetetlen forrása a megfelelő hidratálás. Ez nemcsak a krémekre, hanem a megfelelő folyadékbevitelre is érvényes – így tudod megőrizni legkönnyebben bőröd fiatalságát.

Ahogy a szemkörnyékápoló termékeket, a krémet is finoman tapogató mozdulatokkal vidd fel. 

A korei nők utolsó lépése az az éjszakai arckrémek használata, amik segítenek megtartani a bőr nedvességtartalmát, és reggelre feltöltik a bőrt.

Tipp: A koreai nők körében kedvelt összetevő az aloe vera és hialuronsav, ezeket neked is érdemes kipróbálnod!