Ezeket az összetevőket keresd a szemkörnyékápolóban, ha minőségi terméket szeretnél

Nagy Niki
Írta: ,

Nem feltétlenül márka szerint kell kiválogatni a legjobb szemkörnyékápolókat – ha tudod, hogy milyen összetevőket kell keresned, akkor könnyen lehet, hogy nem dőlsz be a reklámoknak, és nem veszel meg egy sokkal drágább krémet úgy, hogy ugyanaz van benne, mint az olcsóbban. Az árak és márkák helyett inkább az alábbi összetevőkre figyelj!

Hialuronsav Kép forrása: unsplash.com

Nem véletlenül ez a húzóneve mostanában minden arcápolási reklámnak: ez az egyik legfontosabb összetevő, amit fel kell kutatnod egy szemkörnyékre szánt krémben.

Ez a bőrben megtalálható speciális hidratálóelem verhetetlen, ha vízmegtartásról van szó, a saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni.

Ebből adódik, hogy nyilvánvalóan tökéletes a hidratálásra – ez most a krémek alkotóelemeinek szupersztárja, és nem is véletlenül.

Szkvalán Kép forrása: pexels.com

Ez az anyag gyorsan és könnyen beszívódik a bőrbe, és bársonyos érzést kölcsönöz neki.

Nagyon jó a sejtmegújító tulajdonsága, mind a felületi, mind a bőröd mélyén rejtőző nedvességet megtartja, ráadásul a bőrhibákat is elhalványítja, így napfoltos, májfoltos, vagy hegesedésből adódóan nem egyenletes bőrfelszínre nagyon fontos összetevő.