Mindjárt itt a Halloween! Készíts rémisztő sebeket pár perc alatt

Nagy Rebeka
Írta: ,

Vészesen közeleg a Halloween;és nincs ötleted, hogy minek öltözz? Ezzel a rémisztő, sebes sminkkel könnyen beolvadhatsz a bulizó szellemek és vámpírok közé anélkül, hogy különösebben megerőltetnéd magadat. Ráadásul garantálom, hogy ezt az ijesztően élethű make-upot speciális eszközök nélkül, csupa otthoni dologból is el tudod készíteni!

Készítsd el az alapsminkedet!

Először is csinálj magadnak egy egyszerű alapsminket, amit bulikban amúgy is szívesen viselsz !:)

Ha arcra készíted a sebet, mindenképp ajánlom hozzá a piros rúzst, hogy még hangsúlyosabb legyen a vér színe.

Ezután már csak a seb elkészítéséhez szükséges dolgokat kell összegyűjtened otthon: alapozót, műszempilla ragasztót (nem a tartós verzió, hanem az egyszeri alkalmas), wc-papírt, szemöldök csipeszt, szemhéjport (barna, fekete), egy pirosas vagy bronzos arcpírt, valamint egy piros rúzst és piros szájfényt.

Ragasztás indul

Képzeld el magadon a sebet, találd ki a formáját, majd a műszempilla ragasztóval rajzold fel.

Az élethű hatást egyébként épp a ragasztóval érheted el: minél többet használsz belőle, annál realisztikusabb lesz a végeredmény!

Én most 3 réteg ragasztót vittem fel (természetesen minden réteg után kell várni 1-2 percet, amíg megszárad), majd mielőtt az utolsó kör teljesen megszáradt volna, széttéptem egy wc-papírt körülbelül fél centi vastagságú darabokra és a ragasztó csíkra illesztettem.

Miután a darabokat te is elhelyezed a seb körvonalánál, érdemes kicsit meg is nyomkodnod őket, hogy jól odatapadjanak.