Minden idők 5 legjobb öregedésgátló tippje

Zabolai Margit
Írta: ,

Öregedésgátló tippekből nincs hiány, egy óvatlan keresés az interneten, és máris zúdul rád az információ. De mi az, ami valóban működik, és mi az, ami csak humbuk? A Harer’s Bazaar összeszedte minden idők legjobb szépségtrükkjeit, 4 témába sorolva, mi pedig elhoztuk neked kategóriánként a legmenőbbet, és a személyes kedvencünket.

Bőrápolási #1: A nap-éj szabály Kép forrása: tumblr, thatkindofwoman

Nem is tudnánk ennél jobban egyetérteni a Harper’s Bazaar szerkesztőivel. Persze, rengeteg sikeres kozmetikai kezelés, meg csodakrém létezik, de ha csak egyetlen dolgot teszel meg a bőrödért, akkor az a nap-éj szabály követése legyen.

Vagyis, nappal MINDIG (és amikor nagy betűt használunk, komolyan is gondoljuk), szóval MINDIG viselj fényvédőkrémet, még télen is! Este pedig az alaposan megtisztított bőrre vigyél fel éjszakai krémet, ami segíti a regenerálódást a pihenés alatt.

„Akkor tudhatod, hogy nincs szükséged fényvédelemre, amikor zseblámpára kell ahhoz, hogy egyáltalán láss valamit” – idézi a lap Bverly Hills egyik kedvenc bőrgyógyászát, Harold Lancert.

Sminktipp #1: Ne üljön az alapozó a ráncokba! Kép forrása: jodybeth.com

„Ahogy öregszünk, a bőr kiszárad és egyre hajlamosabb lesz a gyűrődésre” – mondja Gina Brook, Madonna sminkguruja, aki nyilván nem az énekesnőről beszélt, hiszen ő örök és kortalan.

A bőr ráncaiban megülő alapozó nem csak a sminket teszi tönkre, de nem is tesz jót az egyébként is fáradt bőrnek.

Hogy ezt elkerüld, a reggeli smink előtt közvetlenül vidd fel a hidratálókrémedet, majd a primert.

Ez tulajdonképpen az alapozó alapozója, és igen, szerintünk is kicsit túlzásnak hangzik, de ha ez az ára annak, hogy a bőröd ne szívja magába az alapozót, akkor megéri a dolog.