Milyen tusvonal illik a szemformádhoz? Nem mindegy, hogyan húzod meg!

Fehér Dia
Írta: ,

A tökéletes tusvonal teljessé tehet egy sminket, de el ugyanilyen könnyen el is ronthatja, ha nem úgy készíted, ahogy az a szemformádhoz a legelőnyösebb lenne. A cicás vonalnak sokkal több variációja létezik, mint gondolnád, hiszen nem mindenkinek áll jól a szem közepétől kezdődő vonal, ahogy az alul is kihúzott tus sem.

Az első lépés tehát az, hogy meghatározd, neked milyen a szemformád, ezt követően tudod kiválasztani azt a terméket is, ami számodra a legjobb.

Ha a szemhéjad nem látható, amikor nyitva vannak a szemeid, akkor neked is mélyen ülnek. A legtöbben stresszelnek, amikor a szemsminkre kerül a sor, hiszen attól félnek, hogy nem fog látszódni. Egy jól irányzott tusvonallal viszont könnyen ki lehet küszöbölni ezt a problémát. Mindössze annyi a dolgod, hogy a szemhéjad külső részénél lévő ívet pont oda rajzolod, ahol a szemhéjad kezdődik.

Érdemes kívülről befelé haladnod a vonal elkészítésénél.

A legjobb termék számodra pedig egy vékony ecsettel vagy applikátorral rendelkező tus, amivel precíz lesz a végeredmény.

A közel ülő, kicsi szemeket optikailag távolíthatod és megnagyobbíthatod, ha nem csak fent húzol tusvonalat, hanem lent is. Húzd ki a felső szempillasorod tövét, aztán vékonyítsd a vonalat, amikor a szemed külső részéhez érsz. Ugyanezt ismételd meg az alsó szempillasorodon is, azonban ezt a vonalat csak a szemhéjad közepétől kezdd húzni. Ettől a lépéstől optikailag eltávolodnak a szemeid.

A lényeg, hogy ne érjenek össze a vonalak, hanem legyen köztük egy kevés hely.

Ha nem sikerült megcsinálni, egyszerűen tegyél egy kis korrektort a két vonal közé. A legjobb termék számodra is a vékony ecsettel rendelkező tus lehet, de azzal sincs baj, ha porral készíted el a vonalakat, ám ebben az esetben is érdemes átmenni rajtuk tussal.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba