Milyen smink illik az arcodhoz? Ingyenes smink tanácsadás októberben a dm-ben

Zabolai Margit
Írta: ,
Milyen smink illik az arcodhoz? Ingyenes smink tanácsadás októberben a dm-ben

Kép forrása: shutterstock

A jó smink elkészítése ott kezdődik, hogy megfelelő eszközök hevernek a neszesszeredben. Ma már a drogériákban is széles termékpalettát találsz, a gondot éppen az jelentheti, hogy elveszel a bőség zavarában. (X)

Mi kerüljön az arcodra?

Egy alapozó esetében nem elég például a megfelelő árnyalatot megtalálni – bár kétségtelenül ez is nagyon fontos, éppen ezért szánj rá időt, és ne a kézfejeden, hanem az állad vonalán teszteld a terméket, mert az arcod és a kézfejed színe egészen más is lehet! Gondold végig azt is, mit vársz az alapozódtól. Ha ritkán sminkelsz, és csak egy kis egységesítésre vágysz, valószínű, hogy sokkal boldogabb leszel egy BB-krémmel, mint egy full coverage alapozóval, viszont ha tökéletes porcelánbőrt szeretnél, vagy komolyabb bőrhibáid vannak, akkor egy lágy, vizes bázisú alapozó neked csalódást fog okozni.

Figyelembe kell venned azt is, hogy zsírosodik-e a bőröd, vagy a kiszáradásra hajlamos. Ha nem megfelelő formátumot használsz, néhány óra alatt mindkettő átüthet az alapozón, tönkretéve a gondosan kidolgozott sminkedet.

A kontúrozás és a highlighter használata szintén elengedhetetlen, hacsak nem akarod, hogy a sminked maszkhatást keltsen. Erre vonatkozóan számot tippet és technikát találsz a neten, de az igazság az, hogy nincs egységes recept, az arcod csontozata, szerkezete határozza meg, hogy mit érdemes kiemelni és mit elrejteni. Azt tartsd szem előtt, hogy a kontúr mélyít, a highlighter kiemel, így ezekkel játszva formázhatod az arcszerkezetedet.

Végezetül az orcára kerüljön pirosító, amiből szintén érdemes megkeresni a tökéletes textúrát és színt: a halovány, világos bőrön a babarózsaszín, a barackos, drámaibb hatás kedvéért a szilva árnyalatok mutatnak jól. Közepes bőrtónusra a barack, a mályva és a bogyós gyümölcsök színei, olívás bőrre a narancsos, a rózsás és bronzos színek, míg egészen sötét bőrtípusra a téglavörös, a mazsolás és a világos mandarin színek ajánlottak.

Hogyan sminkeld a szemedet?

A tökéletes tusvonal megrajzolása olyasmi, ami mindig egy kis izgalom mellett sikerül majd, de szép sminket készíteni a szemedre egyszerűen, akár két vagy három színnel is lehet, ám fontos, hogy ezeket jól válaszd meg és jól helyezd el őket. Vedd figyelembe a szemszínedet, de a szemkörnyék bőrének aktuális színét is! Ha fáradt vagy, a szemed pirosas, akkor használj kékes, zöldes árnyalatokat, mert ezek ki fogják oltani a vöröset. Ha viszont a szemed alatt sötét karikák vannak, használj inkább élénk, meleg színeket, ezzel ellensúlyozva, és természetesen ne feledkezz meg a korrektorról sem, amiből a szemhéjadra is kerülhet, hogy tartósabb legyen a púder.

Ha a szemeid közel ülnek egymáshoz, a szemhéj külső felére kerüljenek a sötétebb színek, és a spirállal is a szemhéj külső felén lévő pillákat fesd ki, mert ez kinyitja a szemedet. Ha a szemeid távol ülnek egymástól, a teljes szemhéj felületén használhatsz sötét színt, a belső szemzugba pedig csak kevés világosat vigyél fel, hogy fényt adj a tekintetednek, de ne távolítsd el optikailag még jobban a szemeket egymástól. Ha a szemhéjad megereszkedett, használj semleges, matt színeket, és mindenképpen alapozd meg szemhéj bázissal a szemfestékedet.

Elveszettnek érzed magad? A dm segít!

Van, amiben bizonytalan vagy, esetleg jó lenne meghallgatni egy profi véleményét is? A dm-ben most egy órán át csakis veled foglalkozik egy profi sminkes, aki nem csak tanácsokkal lát el, vásárolni is segít, és még a sminkedet is elkészíti, ha szeretnéd!

Nem kell mást tenned, mint egy 3000 Ft értékű dm Szépségtanácsadás Ajándékkártyát vásárolnod és online foglalni egy időpontot a tanácsadásra

A hasznos tanácsok és a gondosan kiválasztott termékek hosszú távon is segítségedre lesznek, de psszt... van még egy ötletünk: foglalj időpontot egy péntek esti buli vagy egy randevú előtti alkalomra, és érkezz az eseményre magabiztosan, profi sminkben!

Képek: shutterstock

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba