Milyen az arcformád? Ez a trendi napszemüveg áll neked a legjobban

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy jó napszemüveg nem csak védelmet jelent a szemednek, de stílusos választás is, amit szívesen viselsz. Ha az arcformádhoz megfelelő keretet választasz, azzal majdnem olyan sokat teszel a jó megjelenésért, mint egy hozzád illő frizurával.

Napszemüveget mindig csak olyan helyen vásárolj, ahol garantálják, hogy a lencsék UV-szűrővel ellátottak. Ha a lencse csak sötétített, de átengedi a káros sugarakat, azzal több kárt okoz, mintha egyáltalán nem viselnél napszemüveget.

Vásárláskor ellenőrizd a csavarok minőségét, és érintsd össze a szemüveg szárának két végét - ha ezek nem találkoznak össze, akkor rossz minőségű napszemüveget tartasz a kezedben, ami ferdén fog állni az orrodon.

Ha már beruházol egy napszemüvegre, érdemes megfelelő tartót is venni hozzá. Ez kis többletköltség, de megtérül, ha a szemüveged a szezon végére is hordható marad.

Ha az arcod ovális, olyan napszemüveget érdemes keresni, ami a homlok alatti vonal mentén egy kicsit szélesebbnek mutatja az arcot, ezáltal kerekítve azt.

A 2015-ös trenddel szerencséd van, mert visszatértek a cicás napszemüvegek, amelyekkel éppen ilyen hatást érhetsz el.

Az oldalra, felfelé elnyúló keret éppen a megfelelő helyen szélesíti picit az arcodat,és kerekebb, bájosabb benyomást kelt, mint bármelyik másik keret, amit választhatnál.