Milyen az arcformád? Ez a trendi napszemüveg áll neked a legjobban

Írta: ,

Egy jó napszemüveg nem csak védelmet jelent a szemednek, de stílusos választás is, amit szívesen viselsz. Ha az arcformádhoz megfelelő keretet választasz, azzal majdnem olyan sokat teszel a jó megjelenésért, mint egy hozzád illő frizurával.

1/5 Hogyan válassz napszemüveget?

Napszemüveget mindig csak olyan helyen vásárolj, ahol garantálják, hogy a lencsék UV-szűrővel ellátottak. Ha a lencse csak sötétített, de átengedi a káros sugarakat, azzal több kárt okoz, mintha egyáltalán nem viselnél napszemüveget.

Vásárláskor ellenőrizd a csavarok minőségét, és érintsd össze a szemüveg szárának két végét - ha ezek nem találkoznak össze, akkor rossz minőségű napszemüveget tartasz a kezedben, ami ferdén fog állni az orrodon.

Ha már beruházol egy napszemüvegre, érdemes megfelelő tartót is venni hozzá. Ez kis többletköltség, de megtérül, ha a szemüveged a szezon végére is hordható marad.

2/5 Napszemüveg ovális arcra

Ha az arcod ovális, olyan napszemüveget érdemes keresni, ami a homlok alatti vonal mentén egy kicsit szélesebbnek mutatja az arcot, ezáltal kerekítve azt.

A 2015-ös trenddel szerencséd van, mert visszatértek a cicás napszemüvegek, amelyekkel éppen ilyen hatást érhetsz el.

Az oldalra, felfelé elnyúló keret éppen a megfelelő helyen szélesíti picit az arcodat,és kerekebb, bájosabb benyomást kelt, mint bármelyik másik keret, amit választhatnál.

3/5 Kerek arcra

Ha az arcod kerek, azok a napszemüvegek fognak a legjobban állni, amelyek szintén kerekded vonalvezetésűek, a tetejük viszont egyenes, kicsit csapott.

Szerencsére idén ebből is sokféle stílust találni, a legnépszerűbb talán az ovális arcnál már említett cicás napszemüveg változata, amikor a keret felső szára nem nyúlik el átlósan kifelé, hanem a szemöldököd vonalával párhuzamos marad.

Érdemes nagyobb méretű szemüveget választani, ami akár a járomcsontig is leér, ami egy kicsit karakteresebbé, tagoltabbá teszi a kerek pofit.

4/5 Szív formájú arc

Ha az arcod szív formájú, keresd azokat a napszemüvegeket, amiket csak felülről tart keret, az alsó részükön azonban elvékonyodik, vagy egyáltalán nincs is.

Sokféle megoldás közül válogathatsz, de míg tavaly népszerűek voltak a kicsit játékosabb keretek, amiknek a felső részére akár valamilyen díszítés is kerülhetett, idén legfeljebb a hollywoodi vintage stílusba illeszkedő teknősminta jöhet szóba, valamint a letisztult, klasszikus, elegáns fém keretek.

Ez a szemüveg akkor a legszebb, ha a szára is vékony, elegáns vonalban húzódik a fül mögé, és semmiképpen nem műanyag.

5/5 Szögletes arcforma

A szögletes arcformát egy egészen kerek szemüveg is szépen lágyíthat, de a vonásaidtól függően akár csak még jobban ki is emelheti a karakteres vonalakat.

Próbálj fel egy egészen kerek szemüveget, de ha nem tetszik, akkor se ess kétségbe, mert a te arcformádhoz is létezik egy trükk!

Keress olyan szemüveget, aminek a kerete inkább szögletes, de kicsit elnyújtott, lekerekített sarkú, maga a keretben lévő lencse azonban teljesen kerek. Ez az egész arcodat harmonikusabbnak mutatja majd, és nagyon sokat lágyít a vonásaidon is.

Mivel neked jól áll egy kis játékosság, nyugodtan válogass a vastagabb, színes keretek között, ezek idén egyébként is népszerűek.