Mikor mostad ki utoljára? Így tisztítsd meg a sminkes cuccaidat

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Mikor mostad ki utoljára? Így tisztítsd meg a sminkes cuccaidat

Kép forrása: Annademy/depositphotos

Hajlamosak vagyunk elhanyagolni a sminkes cuccok tisztítását, pedig ezzel nem csak fertőzésveszélynek, hanem komolyabb irritációnak is kitesszük az arcbőrünket. Ha sokat fested magadat, hetente, ha ritkábban, akkor pedig havonta kellene megejtened az alábbi rutinokat.

Így tisztítsd az ecseteket Kép forrása: kanareva/Depositphotos

Ha valamit, akkor valószínűleg az ecseteidet te is rendszeres tisztítod, erre ugyanis rá vagy kényszerítve, feltéve, hogy nem akarod más színnel kifesteni magadat, mint amit választottál. Bár úgy tűnhet, a sima víz is elegendő az ecsetek tisztításra, ez valójában csupán felületi kezelés, ezért érdemes használnod valamilyen sminkfertőtlenítőt.

Ha nem szeretnél kész terméket venni, akkor használhatsz házi DIY lemosót is, pl. máris kiváló fertőtlenítőre tehetsz szert, ha pár csepp ecetet, vagy teafaolajat teszel egy pohár vízbe. Ezek az alapanyagok segítenek eltávolítani a szennyeződéseket, illetve fertőtlenítenek is. Az ecsetek öblítése után jöhet egy kis formázás: ha egy-két kósza szál kilóg, azt vágd le ollóval, majd szárítsd meg a sörtéket úgy, hogy azok ne érjenek semmihez, különben könnyen eldeformálódnak.

Szivacsok tisztítása Kép forrása: puhhha/Depositphotos

Ma már egyre többen használnak különféle szivacsokat, blendereket az alapozás, korrigálás során, ám nem mindenki szán arra is időt, hogy ezeket alaposan kitisztítsa. Pedig kellene!

Messze nem csak a színek és anyagok keveredése miatt, hanem mert köztudott, hogy a bőr felületén rengeteg baktérium van: ha nem tisztítod meg a szivacsodat, akkor ezeket a baktériumokat szétteríted az egész arcodon, nyakadon.

Szerencsére egyszerű a fertőtlenítés! Egy kisebb edénybe tegyél bőrbarát, lehetőleg hypoallergén tusfürdőt, vagy szappant, majd ebbe a folyadékba áztasd bele a szivacsot fél órára. Egy-két alkalommal nyomkodd át, és a biztos eredmény érdekében kicsit szappannal is átdörzsölheted a felületét. Folyóvíz alatt alaposan öblítsd ki, majd papírtörlőre helyezve szárítsd meg.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv