Melyik évszaktípus vagy? Megmutatjuk, melyek a számodra legelőnyösebb árnyalatokat, amiket viselj

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Melyik évszaktípus vagy? Megmutatjuk, melyek a számodra legelőnyösebb árnyalatokat, amiket viselj

A szín szerinti sminktanácsadás azon alapszik, hogy hajunk, szemünk színe, illetve bőrünk tónusa alapján mindannyiunkat 4 főcsoportba lehet sorolni – ezek a tavasz, a nyár, az ősz és a tél. Most összegyűjtöttem neked az egyes csoportok jellemzőit, és azt is elárulom, mely színek, árnyalatok állnak a legjobban hozzájuk! Vajon eddig a típusodnak megfelelően sminkeltél? Olvass tovább, és kiderül!

Tavasz Kép forrása: careergirldaily.com

Akkor tartozol ebbe a típusba, ha a hajszíned aranyszőke, vörösesszőke, középbarna vagy világosbarna, a szemszíned pedig világosbarna, kék, zöld vagy türkizes. A bőr tónusa általában világos, barackos, és jellemzően könnyen leég a napon.

Ha ennek az évszaknak a táborát erősíted, sminkben a meleg, aranyos, barnás árnyalatok állnak a legjobban, de bátran próbálkozhatsz az élénk színekkel is, például egy erős pink vagy piros rúzs formájában.

A világosabb élénk színek is jól állhatnak, de inkább az öltözködésben, mint a sminkben.

Tél Kép forrása: tumblr, mediumhair

Ha a hajszíned hamvas sötétbarna, már-már fekete, vagy világosszőke, a szemed kékeszöld, szürkéskék, mogyoróbarna vagy sötétbarna, a bőröd pedig inkább hűvös, világos tónusú, porcelános, akkor te a tél típusba tartozol.

Sminkben a legjobban az élénk színek állnak jól neked, de ne vidd túlzásba, inkább csak száj- vagy szemhangsúlyos sminket készíts magadnak.

A szemeden használj bátran ezüstöt, szürkét, sötétkéket, levendula lilát, világos rózsaszínt, pezsgős színeket vagy fenyőzöldet.

Rúzsban és pirosítóban jöhetnek az élénkebb árnyalatok, mint például a ciklámen, a pink, a mályva, a bordó, a cseresznye- vagy a málnapiros.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!