Megszokott beauty rutinból a nyáriba – ezeken változtass júniusban

Dienes Petra
Írta: ,

Nyáron minden jobb: a nappalok hosszabbak, a szolárium helyett kimehetünk a szabadba is barnulni és a csodás vakációkról még nem is beszéltünk... Azonban van pár fontos beauty trükk, amit érdemes a szezonban betartani és a megszokásokon kicsit változtatni, hogy a bőrünk és a hajunk is épp úgy szeresse a nyarat, akár csak mi magunk!

Bye bye alapozó! Kép forrása: urbanoutfitters.com

Ha eddig még nem váltottál az alapozóról BB krémre, itt az ideje megtenni!

Télen a bőröd könnyebben viseli napi szinten, ha vastagabb rétegben van rajtad smink, de nyáron ez nem ajánlott.

Engedd a pórusaid lélegezni, mert a nagy melegben (amikor izzadunk is) igenis szükség van rá! Ráadásul nyáron Te is barnább vagy, ami pedig mindenkinek jól áll.

Erre a napbarnított színre csak dobj fel egy BB krémet és már kész is a natúr smink, amitől természetesen ragyoghatsz és még a pasik is imádni fogják!

Szájfény helyett ajakbalzsam Kép forrása: intothegloss.com

Most, amikor a matt rúzsok fénykorát éljük, valószínű, hogy kevesebben használunk szájfényt, de nyáron azért ennek ellenére is előkerülnek, ha egy kicsit fel szeretnénk frissíteni vele a sminkünket.

Egy dolog miatt viszont, jobb ha ebben a szezonban mégis a táskádban marad, ugyanis nagyon könnyen leéghetnek tőle az ajkaid!

Bizony, a bőrünk itt is nagyon kényes, a szájfény pedig növeli a leégés kockázatát azzal, hogy visszatükrözi a napsugarakat.

Ha egy kis csillogásra vágysz, inkább válassz egy színezett ajakbalzsamot, ami nem csak hidratál, de véd is.