Top 5 legjobb olcsó megoldás a szem alatti sötét karikák ellen

Gerber Petra
Írta: ,

A karikák, a szem alatti duzzadt táskák és a puffadt bőr sokak életét megkeserítik és sajnos nagyon nehézkes tőlük véglegesen megszabadulni. A fáradt szemkörnyéket pedig nem csak az alváshiány okozhatja, ugyanis a szem alatt sötétlő karikák hátterében gyakran vérszegénység vagy éppen vízhiány sőt akár allergia is állhat. Az okok pontos ismerete persze segíthet a megoldás feltérképezésében is, azonban létezik néhány trükk, melynek segítségével reggel a tükör előtt a kétségbeesés helyett választhatod a B tervet is!

Nem fekszel elég magasan Kép forrása: the-wander-life.com

Nem kizárt, hogy a duzzad szemeidet annak köszönheted, hogy nem fekszel elég magasan.

Vegyél egy magasabb állású párnát és ha úgy érzed, hogy szükséges használj pluszban még egy kispárnát, hogy a fejed magasabban legyen, mint a nyakad, így ugyanis nem gyűlik majd meg a víz a szemeknél, így ugyanis nem gyűlik majd meg a víz a szemeknél és kisebb a valószínűsége a szemed alatt kialakuló sötét karikáknak.

Hideg borogatás alkalmazása Kép forrása: shop.nordstrom.com

Az egyik talán legősibb trükk a duzzad, fáradt szemek és a szem alatti sötét karikák ellen a hideg borogatás.

Áztassunk hideg vízbe egy tiszta törlőkendőt vagy egy kisebb méretű törölközőt, majd pedig ezt tegyük a szemünkre minimum öt percre.

Ez a trükk, ugyanis segít összehúzni a szem alatt található vérereket, így pedig csökken a duzzanat és a sötét árnyalat is.

Szintén remek megoldás lehet, ha egy jól lehűtött kanalat teszünk a szemünkre, azonban arra vigyázzunk, hogy a kanalat ne a fagyóba tegyük, ugyanis azzal könnyen fagyási sérüléseket okozhatunk.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba