Magyar natúrkozmetikai márkák, akiket érdemes megismerni

Horváth Petra
Írta: ,

A bőrápolás fontossága manapság egyre nagyobb jelentőséggel bír, aminek legfőbb oka, hogy rengeteg hatás ér bennünket nap, mint nap, melyek kárt okozhatnak a hámrétegben. A stressz, a nem megfelelő étkezés, a mozgáshiány, a vízhiány, a hideg levegő, vagy éppen a száraz, meleg levegő is mind hozzájárul a bőrünk károsodásához.

A legfontosabb, amit tehetünk, hogy megfelelően hidratáljuk, melyet természetesen elsősorban a szükséges folyadék fogyasztásával, belülről érhetünk el, másodsorban pedig minőségi termékek alkalmazásával. A szupermarketekben és drogériákban kapható termékek többségében azonban olyan anyagok is megtalálhatók, amik irritációt, súlyosabb esetben allergiás reakciót válthatnak ki. A natúrkozmetikai termékek pontosan erre kínálnak korszerű megoldást! Ha valóban megbízható, bevizsgált és minőségi termékekkel szeretnéd kényeztetni a bőröd, akkor tetszeni fog az alábbi válogatás!

1. Blanche natúrkozmetikumok

Kata munkásságával alig pár hónapja ismerkedtem meg, mégis azonnal beleszerettem a márkájába, a termékeibe és a filozófiájába. Hihetetlenül inspiráló a fiatal lány életútja, hiszen könnyűnek egyáltalán nem mondható utat járt be, mire elérte, hogy létrehozhassa a Blanche-t. Ő a tökéletes példa arra, hogy bárki vagy, bárhonnan is jöttél és bármennyi is a korod, mindig van lehetőséged változtatni, és az álmaidnak élni! A könyvelőből, kozmetikai termékfejlesztővé avanzsált, fiatal vállalkozó lány ekképpen nyilatkozott a márka filozófiájáról:

Fontosnak tartom, hogy ebben a felgyorsult világban szánjunk időt bőrünk vegyszermentes ápolására. A bőr nem felejt, meghálálja a törődést hosszútávon, de sajnos az is meglátszik, ha nem foglalkozunk vele. Ma már nem elég, ha hideg vízzel mosunk arcot, mint dédanyáink idejében, a légszennyezettség és az ózonréteg elvékonyodása sem engedi meg, hogy védelem nélkül menjünk el otthonról.

A Blanche natúrkozmetikumok nem tartalmaznak bőrre káros anyagokat, parabéneket, kőolaj származékokat, kemikáliákat, alumínium sókat és mesterséges színanyagokat. Igyekszem a legtöbb alapanyagot, amit csak lehet, ellenőrizhető, biogazdálkodásból beszerezni, hogy a környezetvédelemre is ügyeljek.”

Magyar natúrkozmetikai márkák, akiket érdemes megismerni

És hogy mit üzen Kata azoknak, akik úgy érzik, 30 évesen már nem változtathatnak az életük menetén?

„Hosszú évekig azt gondoltam magamról, hogy én nem lehetek kreatív személyiség, hiszen könyvelőként törvényekkel és számokkal foglalkoztam naphosszat, és ez nem fért össze a kreativitással. Azonban a szenvedély mindig a felszínre tör, csak el kell fogadni, és engedni kell, hogy érvényesüljön. Jelenleg nagyon büszke vagyok arra, hogy meg mertem lépni ezt a szakmaváltást az életem eme szakaszában.”