Lesd el a szemöldökformázás trükkjeit egy profi sminkestől

Kovács Andrea
Írta: ,
Lesd el a szemöldökformázás trükkjeit egy profi sminkestől

Sokan nem is gondolnák, hogy a szemöldökformázás milyen fontos lépése a sminkelésnek! Pedig egy jól eltalált forma és egy előnyösen megválasztott szín nem csak fiatalítani tud az arcodon, de a szemeidet is gyönyörűen kiemelheti. Máris megmutatom, hogyan!

Add az ívet!

Ha megvagy, ugyanezt ismételd meg felül is, azzal a különbséggel, hogy most ne a korábban kijelölt kezdőponttól indíts, hanem nagyjából fél centi ráhagyással

Erre azért van szükség, hogy a szemöldököd természetesebb hatású legyen (plusz ha túlzottan kocka formájúra rajzolod a szemöldököd elejét, az kicsit morcos hatást is kelt).

A szemöldököd ívének meghatározásakor figyelj az arányokra is: a szemöldök ¾-től rajzolj szép ívet, és kezdj el lefelé haladni a kihúzással. Ahogy a szemöldököd vége fele haladsz, vékonyítsd is a vonalat!

Elő a fésűt!

A szemöldököd formája már most is tökéletes, de érdemes még természetesebbé tenni!

Ahhoz, hogy ezt a hatást elérd, szükséged lesz egy szemöldök vagy szempilla fésűre, amivel gyengéden végigfésülheted a szemöldöködet. 

Itt is érvényes a szabály, hogy ha nagyon természetes átmenetet szeretnél, akkor a szemöldököd elejénél kezdd a műveletet, és itt erősebb mozdulatokkal halványíts, a vége felé haladva pedig egyre gyengébbekkel!

 

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő