Lehet élni szemhéjalapozó nélkül?

Bukor Ágnes
Írta: ,

A válasz egyszerű: NEM! Az előző cikkemben már olvashattatok arról, hogy milyen primerek léteznek, a következőkben pedig a szemhéjra valókat mutatom be nektek. Szemhéjbázisnak és szemhéjalapozónak is hívja a sminkes társadalom, a lényeg ugyanaz: tartósságot növelni és intenzívebbé tenni a színt, amit felviszünk a szemhéjunkra. 

Ez egy olyan primer, azaz nulladik sminkréteg, ami segít nekünk abban, hogy ne üljön be a szemhéj redőibe a szemhéjfesték, ne mászkáljon el a selyempor, és minden ott maradjon a szemünkön, ahova azt reggel felkentük.

Javasolt beszerezni, mert:

- nem ül be a szemhéj redőibe a por;
- megnöveli a sminkünk tartósságát;
- intenzívebbé válik a szemhéjpor színe;
- a kevésbé jó minőségű szemfestékek is tartósabbak maradnak,

Hányadik lépésként kell felvinni az anyagot a szemhéjunkra?

Közvetlenül a szemkörnyék hidratálása után kell felvinni a báziskrémet, majd abba jól beledolgozni a szemhéjport, amit megtehetünk vagy egy ecset segítségével, vagy pedig egy aplikátor használatával. Azt, hogy alapozás előtt vagy után festitek a szemeteket, mindenki maga dönti el. 

Fajtái

35.cikk-szemhéjbázisok--tubusos

Tubusos, krém állagú

Körülbelül 3 ml az anyagmennyiség, ami ezekben a tubusokban megtalálható, de amennyire picinek tűnik, annyira sokáig elég. Egy gombostű hegynyi adagot kell kinyomni, ami bőven elég lesz mindkét szemhéjunkra.

Én azt ajánlom, hogy az ujjbegyeink segítségével hordjuk fel az anyagot a területre.  Annyira kell eldolgozni, hogy érezzük a primert a szemhéjunkon, de mégse maradjon ragacsos érzés.

Applikátoros

Azt gondolná az ember, hogy az applikátor segítségével könnyedén és szépen el lehet dolgozni az alapot a szemhéjon. Ám ez nem így van sajnos, így muszáj az ujjbegyünkkel rásegíteni a szép eldolgozásra.

Mennyiségre hasonló az előbbi termékhez, megközelítőleg 4 ml van benne, ami egy évig biztosan elég lesz. (Hacsak nem vagytok smink-megszállottak és napi két sminket festetek meg magatoknak, mert akkor hamarabb elfogy.) Mint minden fajta szemhéjalapnál, ebből is létezik színezett és natúr változat is. 

35.cikk-szemhéjbázisok--hanyadik lépés

Tégelyes

 

Bármilyen tégelyes kiszerelésű termékről beszélünk, fennáll a veszélye annak, hogy belekerül a baci, akár az ujjunkról, akár az ecsetről. Nem beszélve arról, hogy könnyen beszárad a benne lévő anyag.

A tégelyes báziskrémek állaga kicsit ragadós, és emiatt a felvitele nem a legjobb, mert kicsit sűrű ahhoz, hogy teljesen precízen dolgozhassunk vele. Ha azt tapasztaljuk, hogy nagyon megkeményedik a krém a tégelyben, akkor egy pálcika segítségével keverjük fel benne. Ezzel meghosszabbítjuk a termék élettartamát.

Kiemelten fontos sminktermékről írtam most nektek, e nélkül nincsen „megalapozva” a sminketek. Használata kötelező :)