Amikor nem pakoltál fogkefét: 3 szuper módszer, amivel felfrissítheted a leheleted

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A legtöbb embernek nem lapul a táskája mélyén a fogkeféje a hétköznapokban. Azonban bármikor előfordulhat, hogy úgy érzed, szükséged lenne egy kis szájfrissítésre… De mit tehetsz ilyenkor? Sokat segíthet a helyzeten, ha magadnál tartasz egy-két speciális terméket, de arra az esetre is adunk ötleteket, ha nincs lehetőséged befutni a drogériába. (x)

Szájfrissítő tabletták

Az egyik legfinomabb módja a leheleted felfrissítésének, ha tartasz a táskádban egy adag szájfrissítő cukorkát. Ezek funkciójukat tekintve túlmutatnak a klasszikus mentolos cukorkákon, bár ha csak a friss lehelet a célod, akkor utóbbiakkal is tökéletes eredményt érhetsz el.

A szilárd szájfrissítők már más kategóriát képviselnek, ugyanis egy-egy fogmosás helyettesítésére születtek. Ezeket egy kortynyi víz társaságában kell a szádban tartanod, és kicsit türelemmel lenned, ugyanis akárcsak a pezsgőtabletta, úgy a szájfrissítő is pezsegni kezd. Miután ez abbamaradt, érdemes alaposan öblögetned, gargalizálnod, majd természetesen kiköpnöd a rögtönzött szájvizet.

Ennél egyszerűbb és talán gyorsabb, ha szájvizet tartasz magadnál, de ha nem akarsz cipekedni, akkor a szájfrissítők jobb választásnak bizonyulnak, hiszen a tabletták a legkisebb szájvizeknél is jóval könnyebbek és kisebb helyen elférnek.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba